Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Díszdiplomákat osztott az egyetem

A hagyományoknak megfelelően az idei évben is díszdiplomákat adott át az egyetem rektora az 50, 60 és 65 évvel ezelőtt végzett művészeknek.


Egyetemünk szép hagyománya, hogy az évnyitó ünnepség keretében, az elsőévesek egyetemi polgárrá fogadása mellett díszoklevéllel köszöntjük mindazon művészeket, akik pályakezdőként 50, 60 vagy 65 évvel ezelőtt vették át diplomájukat a jogelőd intézményben. A díszdiploma átvétele után röviden szóltak az egyetem polgáraihoz, meséltek életükről és az intézményben eltöltött éveikről, majd a színpadon foglaltak helyet a tanulmányaikat most megkezdő elsőévesek között.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem 2018/2019-es tanévének megnyitóján személyesen megjelentek és díszoklevelet vettek át a következő művészek.

A diploma átvételének 50. évfordulóján aranydiplomát vett át: Császár Angela, Esztergályos Cecília, Harsányi Gábor, Koltai Róbert, Molnár Piroska, Szombathy Gyula és Venczel Vera színművész, Beke Sándor, Kőváry Katalin, Székely Gábor és Zsámbéki Gábor színházrendező.

A diploma átvételének 60. évfordulóján gyémántdiplomát vett át: Bodrogi Gyula és Perlaky István színművész, valamint Sára Sándor filmoperatőr.

A diploma átvételének 65. évfordulóján vasdiplomát vett át: Ambrus András színművész, Kuklis Iván dramaturg és Szinetár Miklós rendező.

Fotók: Gálos Mihály Samu