Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Elhunyt Radnai Annamária

radnaiannamaria_fb

Fájó szívvel tudatjuk, hogy 55 éves korában elhunyt Radnai Annamária dramaturg, műfordító, egyetemünk Elméleti és Művészetközvetítő Intézetének vezetője.

2019. június 28-án hosszan tartó betegség után, ötvenöt éves korában meghalt Radnai Annamária Jászai Mari-díjas színházi dramaturg, a színházművészet doktora, a budapesti Katona József Színház társulatának tagja, a Színház- és Filmművészeti Egyetem osztályvezető tanára, Elméleti és Művészetközvetítő Intézetének vezetője. Radnai Annamária kivételesen termékeny munkásságát megszámlálhatatlan színházi előadás szövegkönyve őrzi, nagyszerű fordításait orosz és angol nyelvből a színházak rendszeresen játsszák. Szakmája mély elkötelezettjeként aktív, újító tagja és sok éven át elnöke volt a Színházi Dramaturgok Céhének. Dokumentum- és filmírói tevékenységét rangos filmes díjak sokaságával jutalmazták.
Játékos, kimeríthetetlen képzeletét, páratlan és eredeti humorát, világos, analitikus gondolkodását állította szolgálatba jelentős színház- és filmrendezők alkotó munkatársaként. Gazdag és szerteágazó életművet hagyott maga után.
Radnai Annamáriát férje, barátai, tanítványai, kollégái gyászolják, a Katona József Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem saját halottjának tekinti.

A Katona József Színházban vele/róla készült videóval búcsúzunk: