Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Fődíjat nyert Gdanskban a LÉGMELL

Légmell_Still5

Fatér Ambrus, tavaly végzett filmrendező hallgatónk diplomafilmje, a Légmell nyerte az Euroshorts rövidfilm fesztivál fődíját Lengyelországban.


A november 27. és december 2. között immár 26. alkalommal megrendezett Euroshorts különböző szekcióiban 23 ország 57 filmje versenyzett Gdańskban. A vasárnapi díjkiosztón jelentették be, hogy a Légmell-ért Fatér Ambrus nyerte a fesztivál fődíját, mely Gdansk polgármesterének felajánlása.

A Euroshorts fesztivál filmjeiből összeállított válogatás januártól féléves turnéra indul: a legjobb alkotások, köztük a magyar fődíjas, több mint 15 lengyel városban lesznek láthatóak.

Légmell_Still1A Légmell egy középkorú, magányos orvos (Horváth Lajos Ottó) történetét meséli el, aki egy napon orvosi kötelességből ellát egy súlyos beteg idős szír menekültet, és a fokozatosan alakuló kényszerbarátság által átértékeli saját életét.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem tavaly végzett 6×6-os évfolyamán készült diplomafilm a Filmalap támogatásával jött létre, a Cinema-Film és az SZFE gyártásában, a Filmfabriq és a Sunny Studio koprodukciójában. A Légmell forgatókönyvírója Daoud Dániel, operatőre Kóródi Dániel, látványtervezője Nyitrai Anna, vágója Gorácz Vanda és Rudas Mariann, gyártásvezetője Majoros Zsolt, míg a hangutómunkáért Bohács Tamás és Kristóf Márton felelt.

A Légmell a Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztivál különdíja után a görögországi Drama-ban megrendezett, Európai Filmdíjra jelölő fesztiválon szerepelt először nemzetközi mezőnyben, majd a lengyelországi Camerimage-on a diákfilm válogatásban volt látható.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/euroshorts/posts/1896356767060331

Részlet a Légmell című filmből: https://vimeo.com/234709836

Fotók: https://drive.google.com/drive/folders/0Bx3SiBFlz1o3bFIzaENGYkhBbGM