Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Hiszünk a transzparenciában

szfe_modellváltás_0601

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet a kormányzat és a fenntartó minisztérium erőltetett menetű modellváltásra szólította fel, 2020. május 12-én. Az akkor még januári időpont a május 26-án megjelent törvényjavaslatban szeptember 1-re változott. Az egyetem vezetősége – noha nem ért egyet azzal, hogy Magyarország egyik legfontosabb művészképző intézményét magánegyetemmé alakítják át – a kormányzati szándékot tudomásul […]

A Színház- és Filmművészeti Egyetemet a kormányzat és a fenntartó minisztérium erőltetett menetű modellváltásra szólította fel, 2020. május 12-én. Az akkor még januári időpont a május 26-án megjelent törvényjavaslatban szeptember 1-re változott.

Az egyetem vezetősége – noha nem ért egyet azzal, hogy Magyarország egyik legfontosabb művészképző intézményét magánegyetemmé alakítják át – a kormányzati szándékot tudomásul vette, az átalakítási tervben megpróbálja a lehetőséget látni, az azzal kapcsolatos feladatokat erején felül teljesíteni.

Június 1-jén készítettünk egy belső hírlevelet az alapítványi modellváltásról, részben tájékoztatás, részben dokumentálás céljából. A hírlevélben időrendben látható minden esemény és tény, ami a modellváltással kapcsolatos. A 2020. június 4-i eseményekről külön melléklet készült. Ezeket most a nyilvánosság számára elérhetővé tesszük, mert úgy döntöttünk, hogy a folyamatot átláthatóvá kell tenni a közvélemény számára is.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem működése is átlátható, oktatásának eredményei, a hallgatók munkái is könnyen elérhetők, megismerhetők.

Hiszünk a transzparenciában, az igazságban, a tényekben, hiszünk az egyetemi autonómiában, a hallgatóinkban, oktatóinkban, munkatársainkban.

szfe_modellváltás_0601         szfe_modellváltás_0606

http://szfe.hu/wp-content/uploads/2020/06/szfe_modellváltás_0601.pdf

http://szfe.hu/wp-content/uploads/2020/06/szfe_modellváltás_0606.pdf