Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

IDŐHÍD – vendég: Hartung Attila

Hartung-fokep

November 12-én, kedden, 19 órától az SZFE Nagy Kampusz Projektjén belül a vizsgafilmes IDŐHÍD program vendége Hartung Attila, a néhány hete bemutatott FOMO című film rendezője lesz. Attila a 2011-ben indult első 6×6-os BA évfolyam hallgatója volt, ahol Janisch Attila és Szász János voltak az osztályvezető tanárai. 2015-től Enyedi Ildikó MA osztályában folytatta a tanulmányait, […]

November 12-én, kedden, 19 órától az SZFE Nagy Kampusz Projektjén belül a vizsgafilmes IDŐHÍD program vendége Hartung Attila, a néhány hete bemutatott FOMO című film rendezője lesz.


Attila a 2011-ben indult első 6×6-os BA évfolyam hallgatója volt, ahol Janisch Attila és Szász János voltak az osztályvezető tanárai. 2015-től Enyedi Ildikó MA osztályában folytatta a tanulmányait, és 2018-ban szerezte meg MA diplomáját.
Ő az első a 6×6-osok közül, aki máris nagyjátékfilmmel jelentkezett. Nem véletlenül, hiszen Attila már a főiskolás filmjeivel szekérderéknyi díjat nyert a különböző nemzetközi fesztiválokon.
Az Időhíd programban egy vagy két saját vizsgafilmet fog vetíteni – közöttük az Ischler című, igen különleges atmoszférájú filmjét is, és mint korábbi mestertől, akinek művészete hatott rá Huszárik Zoltán vizsgafilmjeiből és rövidfilmjeiből fog választani.
A filmek vetítése között Janisch Attila fog beszélgetni Attilával az egyetemi tapasztalatairól, az első filmjéhez vezető göröngyös vagy épp nyílegyenes útról, arról, hogy miért értik néhányan radikálisan félre a FOMO alkotói nézőpontját és üzenetét, hogy milyennek látja a saját generációja és az azt követő generációk pillanatnyi helyzetét és jövőjét….. és természetesen beszélgetünk majd arról is, hogy miért éppen Huszárik Zoltánt választotta, hogy filmrendezőként mi az, ami hatott rá Huszárik művészetéből és hogy ezek a hatások hogyan jelennek meg a saját alkotói, filmnyelvi módszerében.

Az esemény helyszíne az SZFE Szentkirályi utca 32/a szám alatti épületében a III. emeleti Nagyvetítő.

A belépés ingyenes, regisztrációt nem igényel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!