Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjak

Tegnap este a Pesti Vigadóban kiosztották a harmadik Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjakat. Diák kategóriában a zsűri Gyuricza Mátyás a Kelet című film fényképezését találta a legjobbnak, így neki ítélte az 60.000 USD értékű Sparks  Kft – Panavision filmes kameracsomagot és a Nemzeti Filmintézet, 1 millió forint értékű laborszolgáltatását. Máthé Tibor, Jancsó […]

Tegnap este a Pesti Vigadóban kiosztották a harmadik Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjakat.

Diák kategóriában a zsűri Gyuricza Mátyás a Kelet című film fényképezését találta a legjobbnak, így neki ítélte az 60.000 USD értékű Sparks  Kft – Panavision filmes kameracsomagot és a Nemzeti Filmintézet, 1 millió forint értékű laborszolgáltatását.

Máthé Tibor, Jancsó Nyika és Szalai András életműdíjban részesült, Hajdú Miklós fővilágosító Bojkovszky Béla díjat kapott, Bille Lászlónak ítélték az idén először kiadandó Kameraman díjat, Kovács Lászlónak pedig a szintén idén létrehozott Fénymegadó díjat.

Vagyóczky Tibor HSC vehette át az Európai Operatőr Szövetség, az IMAGO „The IMAGO International Tribute Award” díját. A FOMO című film fényképezéséért M.Deák Kristófnak ítélték a legjobb operatőr díját nagyjátékfilm kategóriában.

A rendezvény fő támogatói a Nemzeti Filmintézet és a Magyar Művészeti Akadémia.