Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Erdélyi Ilona

Zongoratanári működését Dunaújvárosban kezdte, majd 1974-ben Budapestre került a Kispesti Zeneiskolába, valamint az V. ker. Zeneiskolába.
1980-ban lehetőséget kapott, hogy Baghdadban tanítson. Az intézmény- ahol alsó- és középfok egy iskolán beleül működött – a School of Music and Ballet volt. Itt két tanévet töltött, s ez idő alatt többször lépett föl szóló- és kamarazenei koncerteken és kísérőként is.
1987-ben kezdett el korrepetítorként is működni, előbb a zongora tanítással párhuzamosan a Színház-és Filmművészeti Főiskolán – ahol a mai napig is dolgozik, majd 1989-től – immár a tanítás helyett Ugrin Gábor hívására az Állami/később Nemzeti/ Énekkar korrepetítora lett. Ettől az időszaktól kezdve mind jobban a kísérés felé fordult, különösen az énekesekkel való foglalkozás állt közel hozzá. Több dalesten működött közre itthon és külföldön, mesterkurzusok kísérője volt, többek közt Laki Krisztina és Ionel Panthea mellett.
2001-től ismét zongoratanárként folytatja munkáját. Visszatért régi iskolájába, az V. ker. Szabolcsi Bence Zeneiskolába.

  • Főtanszak: Színházművészeti Intézet

Az alábbi osztályokban volt korábban osztályvezető