Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Szakmám a hivatásom

Az SZFE televíziós műsorkészítő szakos hallgatóinak összeállítása a Televíziózás Világnapja apropóján. Az ENSZ 1996-ban nyilvánította november 21-ét a Televíziózás Világnapjává annak emlékére, hogy az ENSZ tagállamai 1996. november 21-én és 22-én tartottak egy kétnapos konferenciát, amely televíziós világfórumként vált ismertté. Közel száz éve, hogy elkészült az első televíziókészülék az Amerikai Egyesült Államokban. 1923-ban elindult az […]

Az SZFE televíziós műsorkészítő szakos hallgatóinak összeállítása a Televíziózás Világnapja apropóján.

Az ENSZ 1996-ban nyilvánította november 21-ét a Televíziózás Világnapjává annak emlékére, hogy az ENSZ tagállamai 1996. november 21-én és 22-én tartottak egy kétnapos konferenciát, amely televíziós világfórumként vált ismertté. Közel száz éve, hogy elkészült az első televíziókészülék az Amerikai Egyesült Államokban. 1923-ban elindult az első nyilvános televízió-adás is az Államokban. A  teljesen elektronikus televíziós rendszert éppen egy magyar feltaláló, Tihanyi Kálmán fejlesztette ki 1926-ban, azonban Magyarországon csak jóval később, 1957. februárjában sugározták az első kísérleti műsort, a színes televízióadások pedig 1969-ben indultak el.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói órai gyakorlat keretében mesélnek arról, miért választották a televíziós műsorkészítő szakot.

Közreműködő oktatók: Zilahy Tamás, M. Nagy Richárd