HOVA IS VÁRUNK?

Folyamatos fejlesztések az SZFE-n | KÉPGALÉRIA

Az elmúlt évben minden oktatási épületünket felújítottuk, rengeteg fejlesztést hajtottunk végre, hogy minél jobb feltételeket tudjunk biztosítani hallgatóink számára és itt még nem állunk meg!
A közeljövőben is olyan beruházások valósulnak meg, melyek az elméleti és gyakorlati oktatási helyszíneket modernizálják.

A Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet és a Németh Antal Drámaelméleti Intézet Szentkirályi utcai épületébe új televíziók és mini-PC-k kerültek. A játszóhelyekre mobilszínpad, LED- technológiás fényrendszer, valamint színpadi hangrendszer került beépítésre. A földszinten hallgatói teakonyha és büfé, valamint oktatási ügyfélszolgálat kapott helyet. A 2. emeleten a zenész-színész osztályok próba- és tantermeket kaptak.

Augusztus végével elkészült az Uránia Filmszínház dísztermének színpadbővítése, valamint a hangosítás és a fényrendszerek korszerűsítése. 

Az alagsorban két 45 fős moziterem, hang- és fényrendszerekkel felszerelve, valamint egy büfével rendelkező klubhelyiség került kialakításra. Az itt található helyiségeket a hallgatóink igényeit szem előtt tartva hoztuk létre, azzal a céllal, hogy a birtokbavételt követően a közösségépítést és a szakmai munkát ösztönözzék, nem utolsósorban jó érzés legyen beleülni egy fotelbe, és meginni egy kávét, vagy teát két óra között.

A Vas utcai épületünkben az 1. emeleten kapott helyet teljes felújítás után a Doktori Iskola 4 oktatási teremmel és 8 irodával. A 2. emeletre költözött a jelmeztár és a varroda, helyet adva így a földszinten kialakított egyetemi nyitott könyvtárnak, ahol a kor színvonalának megfelelő körülmények között dolgozhatnak a hallgatók és a kutatók. 

Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetünknek újonnan otthont adó Mészáros utcai épületünk is teljes körű felújításon esett át az elmúlt időszakban. A rengeteg új tanterem, vetítőterem, zeneterem, filmes műterem és tévéstúdió mellett 7 vadonatúj vágó szobát alakítottunk ki a legkorszerűbb eszközökkel felszerelve, illetve vágó stúdiót, ahol 6 hallgató tud egyszerre dolgozni. Továbbá Dolby Atmos keverőstúdiót állítottunk össze, és tervezzük egy szinkronstúdió létesítését is.  

Nagy figyelmet fordítva az eszközparkra, nap mint nap olyan kamerákkal és egyéb technikai felszereléssel (világítás, hang) dolgozhatnak hallgatóink és tanáraink, melyek a legmagasabb szakmai színvonalat képviselik: többek között két ARRI Alexa kamera, egy Red Monstro kamera, illetve egy Sony FS5 is rendelkezésre áll. Minden eszköz bármilyen vizsgafeladatra szabadon használható, így próbáljuk biztosítani a kreativitás lehető legjobb minőségű kibontakozását.

Uránia Nemzeti Filmszínház

Könyvtár

Mészáros utca

Szentkirályi utca