Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A 6×6 évfolyam sikeres bemutatkozása

Csordultig telt az Uránia nagyterme a Színház- és Filmművészeti Egyetem 2011-ben indított, úgynevezett 6×6-os filmes évfolyamának bemutatóján, ahol a diákok másod- és harmadéves vizsgafilmjeit suspense és Örkény-adaptációk kategóriában vetítették.


A 6×6-os évfolyammal egy új típusú képzési struktúrát próbálnak ki a színművészetin. Az új oktatási forma különlegessége, hogy a filmkészítés legfontosabb szakágainak alkotó hallgatói szakokra bontva – a gyakorlatban együtt –, egy összehangolt tanrendű évfolyamban tanulnak és alkotnak. A rendezők, filmíró-dramaturgok, operatőrök, vágók, hangmesterek és gyártásvezető-producerek stábokban dolgoznak, így készítették kisfilmjeiket is.

A 6×6 ezúttal negyvenhárom: ennyi diákja van az említett évfolyamnak, amely egyfajta kísérlet vagy próba a filmművészet oktatásának megreformálására, és ami úgy tűnik, egészen jól működik, hiszen a harmadéves hallgatók mindkét vizsgablokkja minőségi kisfilmeket vonultatott fel. A dugig telt nézőtér hosszan és lelkesen ünnepelte a harmadéves alkotókat és tanárokat.

Teljes cikk: http://m.magyarnarancs.hu/film2/6×6-az-negyvenharom-fiatal-filmesek-bemutatkozasa-89275