Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Last Call fődíjas a filmiskolák müncheni versenyén

Kis Hajni Last Call című kisjátékfilmje elnyerte a VFF Young Talent Award fődíjat a 39. Müncheni Nemzetközi Diákfilmfesztiválon (2019. november 17-23.). A rangos versenyen 23 ország 34 filmiskolájának 42 diákfilmjét mutatták be, a megmérettetésnek a Müncheni Filmmúzeum adott otthont. Az idei fesztivál a „Framing the future” mottó alatt arra kereste a választ, hogyan látjuk a […]

Kis Hajni Last Call című kisjátékfilmje elnyerte a VFF Young Talent Award fődíjat a 39. Müncheni Nemzetközi Diákfilmfesztiválon (2019. november 17-23.).

A rangos versenyen 23 ország 34 filmiskolájának 42 diákfilmjét mutatták be, a megmérettetésnek a Müncheni Filmmúzeum adott otthont. Az idei fesztivál a „Framing the future” mottó alatt arra kereste a választ, hogyan látjuk a jövőnket, milyen veszélyekkel és kihívásokkal kell majd szembenéznünk a következő években.

Kis Hajni filmjében a 61 éves Kárpáti Anikó utolsó napját követjük végig, mielőtt végleg elhagyja az országot, hogy lánya családjához költözzön. Az idősödő nő őrült rohanásba kezd, melynek egyetlen célja, hogy végérvényesen lezárja itthoni életét. A zaklatott nap végén azonban kénytelen szembenézni mindazzal, amit maga mögött hagyott, és azzal, ami előtte áll.

Trailer: https://vimeo.com/284487515

A film a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült az SZFE és a Cinema-Film (producer: Garami Gábor) gyártásában, a Proton Cinema (Berkes Juli) és a Filmfabriq (Osváth Gábor) koprodukciójában. Korábban elnyerte a Friss Hús, a BuSho és a Malter fődíját és számos egyéb elismerést szerzett a világ különböző megmérettetésein.

Gratulálunk az alkotóknak!