Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Mélylevegő San Sebastiánban

Kovács Claudia MÉLYLEVEGŐ című rendezői diplomafilmjét és a többszörös díjnyertes NYÓCKER!-t tűzi műsorra a 61. San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztivál, Spanyolország legfontosabb nemzetközi filmes eseménye.


 

Szeptember 20-28. között a filmeké a főszerep Baszkföldön. 61. alkalommal vonultat fel válogatást a világ filmtermésének javából a San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztivál, mely nemcsak Spanyolország legfontosabb nemzetközi filmes eseménye, hanem Berlin, Cannes és Velence mellett, egyike a 14 úgynevezett A-kategóriás filmfesztiválnak.

 

A rangos spanyolországi filmünnep pályakezdő fiataloknak szentelt programja, az International Film Students Meeting meghívta és bemutatja a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült Mélylevegő című 11 perces alkotást. Kovács Claudia rendezői diplomafilmjének gyártója a Meteor-Film Bt., producere Udvardy Anna és Bosnyák Miklós. Kovács Claudia Máthé Tibor operatőr osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2012-es diplomfilmje, a Mélylevegő egy olyan ambient film, amely a felnőtté válás, az idegenség érzésének, szürrealitásba hajló, vizuális központú megfogalmazása. A rendező szándéka szerint filmjében „el kell merülni, fel kell oldódni, és nem a percenként meglepetést okozó drámaiságot kell keresni”.

A diplomafilmek versenye mellett szakmai programokon – workshopokon és mesterkurzusokon – is részt vesznek a meghívott filmek alkotói. Kovács Claudia személyesen mutatja be filmjét, Kárpáti György Mór filmrendező (Erdő) pedig a diákzsűri tagjaként vesz részt a fesztiválon. 

 

A San Sebastián-i filmfesztivál „Animatopia” címmel retrospektív programot szentel az elmúlt húsz évben készült emlékezetes animációs filmeknek. A válogatásban műsorra tűzik Gauder Áron többszörös díjnyertes és világszerte bemutatott Nyócker! (2004) című alkotását.

 

A magyar filmek és alkotók San Sebastián-i részvételét a Magyar Nemzeti Filmalap támogatja.

 

Bővebb infromáció: http://www.sansebastianfestival.com

A Mélylevegő című film trélere: http://www.daazo.com/film/3564fa72-84ae-11e2-84b1-2c4138874152