Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

A Saatchi Budapest keresi a világ legmenőbb reklámrendezőinek utódait

A Saatchi & Saatchi nemzetközi New Directors’ Showcase programja több mint 25 éve segíti a fiatal filmeseket, hogy bekerüljenek a nemzetközi vérkeringésbe.

Idén először Magyarország is csatlakozik a programhoz és lehetőséget biztosít fiatal magyar filmeseknek, hogy megmérettessék magukat, azon az eseményen, ahol olyan rendezők is megmérettették magukat, mint Michael Gondry, Floria Sigismondi, Jonathan Glazer vagy Noam Murro.

Pályázni már korábban készített alkotásokkal március 27-éig lehet..


A filmeknek nem kell reklámfilmnek lenniük, be lehet nevezni bármilyen mozgóképes alkotást, műfaji megkötés nincs. A beérkezett filmekből a hazai szakmai zsűri kiválasztja a legjobbakat, amiket a globális szakmai bizottság figyelmébe ajánl. A globális zsűri által kiválasztott rendezők egy-egy munkája pedig a nemzetközi New Directors’ Showcase reeljében kerül bemutatásra a júniusban megrendezendő cannes-i seregszemlén.

Ezt megelőzően a hazai reklámszakma egyik legrégebbi és legrangosabb kreatív versenyén, a Hipnózison is bemutatkozhatnak a legjobb hazai alkotók és filmjeik.    

A programot itthon 2015 novemberében jelentették be, a nevezési határidő 2016. március 27-e, eddig kell beküldeni a filmeket. A nevezés egyetlen feltétele, hogy az alkotó 2014. júniusa előtt nem készíthetett reklámfilmet.

A Saatchi Budapest az elmúlt években egyre inkább bekapcsolódik a nemzetközi vérkeringésbe, munkáik nagyrészt nemzetközi együttműködésekkel, és megbízásokból valósulnak meg. Legutóbb a P&G nőnapi köszöntőjének volt magyar vonatkozása, hiszen az abban látható egyik reklám elkészítésében a budapesti Saatchi iroda is tevékenyen részt vett.

A Saatchi hálózat regionális irodáival is szoros az együttműködés, így valósulhat meg közös ötletelés a new yorki, londoni, vagy szingapúri munkatársakkal.

Ugyanezt a nemzetközi szintű lehetőséget szeretné a Saatchi csapata megadni a fiatal rendezők számára is.

További információk: http://facebook.com/SaatchiBudapest

A New Directors’ Showcase korábbi reeljei megtekinthetők: http://youtube.com/NDS

További információ:

Egriné Matisz Tünde

Director of Internal Operations

Mobil: 06 20 334 8333

E-mail: tunde.egrine@saatchi.hu