Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Arany 200 – Költészet Nap az SZFE-n

Április 11-én 16-24 óráig versmaraton a Padláson és élő internetes közvetítés az SZFE és az Ódry Színpad honlapján.


Az idei Költészet Napján, április 11-én délután 4-től éjfélig megállás és szünet nélkül hangzik föl a kétszáz esztendős Arany Jánosnak csaknem kétszáz költeménye, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak tolmácsolásában, melyet élőben az egyetem Padlás színpadán lehet élvezni, de azok is nyomon követhetik az eseményt, akik nem tudnak velünk lenni. Az SZFE és az Ódry Színpad Facebook oldalán több kamerás élő internetes közvetítésen (live streaming) keresztül bárki bekapcsolódhat a nyolc órás versmaratonba.

A verseket Győrei Zsolt költő, drámaíró, az Egyetem oktatója és Bódi Zsófia dramaturg-hallgató válogatta és állította sorrendbe, a maratont Hegedüs D. Géza Kossuth-díjas színművész, az Egyetem rektor-helyettese rendezi.

A műsor egyszerre próbálja folyamatában, azaz időrendben láttatni a lírai életművet – és attól elszakadva szabadon, tematikus kapcsolódások, hangulati párhuzamok vagy éppen ellentétek zegzugain kalandozva rácsodálkozni e lírai életmű végtelen sokszínűségére és gazdagságára. Ezért az öt nagy fejezet az alkotói pálya öt szakaszát sorjáztatja egymás után, az egyes fejezeteken belül viszont váratlan váltások, asszociációk vezetik verstől versig a néző figyelmét.

A versek, versrészletek mellett egy-egy pillanatra az elbeszélő költemények is fölvillannak, illetve Arany versfordításaiból is ízelítőt kapunk.

SPOT ajánló:

https://youtu.be/LpDYhiV1YHQ