Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Arany Medál díjat kapott Szabó Erika

Az Arany Medál-díjakat hatodik alkalommal adták át a Bethlen Téri Színházban. A közönségdíjat Mészáros Márton újságíró alapította 2008-ban, és több kategóriában adják át a közönség szavazatai alapján. Szabó Erika ötödéves színművész hallgató is a díjazottak között van.


A jelölési feltételek szerint kizárólag élő személyre lehetett voksolni, író esetében kötet megjelenéshez, színész, rendező esetében pedig színpadi, illetve filmes munkában történő közreműködéshez kötött a szavazat. Az átadási ünnepségen elhangzott, az idei évben több mint tízezer szavazat érkezett.

A legígéretesebb fiatal tehetségnek járó közönségdíjjal Szabó Erika színművésznőt, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóját ismerték el.
 

A közönség életműdíjjal Bálint András Kossuth-díjas színész-rendezőt, a Radnóti Színház igazgatóját ismerte el. Az év írójának odaítélt Arany Medál-díjat Dragomán György vehette át, akinek műveit harminc különböző nyelvre fordították le. A 41 éves szerző A fehér király című könyvéből egy brit rendezőpáros készít nemzetközi szereplőgárdával filmet. Az év rendezőjének Zomborácz Virágot, az Utóélet című film forgatókönyvíró-rendezőjét választották.

Az év hazai színészének és színésznőjének járó elismerést két Jászai Mari-díjas művész kapta: László Zsolt, a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja, illetve Tompos Kátya, a Nemzeti Színház művésze.