Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Az orrunk előtt törik össze a szívük

Túléli-e a szerelem a börtönt, a filmforgatást, a tettlegességet vagy a távolságot? Mivel szakítós filmekről van szó, ezúttal nem spoiler, ha eláruljuk, hogy a válasz: nem. A Színház- és Filmművészeti Egyetem harmadéves operatőrszakosai csináltak összesen nyolc (öt-kilenc perces) szakítós filmet, amiket egymás után fűzve meg lehet nézni október 24-én, szerdán 21 órakor és október 30-án, kedden 19 órakor a Toldi moziban (jegyár: 500 Ft).


 

Erősen ajánljuk a részvételt, mert mindegyik film nagyon jól sikerült, és olyan híres színészek is felbukkannak a rövidfilmekben, mint Stohl András, Nagy Zsolt és Pálmai Anna, ráadásul az egyikben még Pálfi György filmrendező is cameózik. A helyzetek és helyszínek változatosak: benézünk egy olyan buliba, ahol mindenki plüssállatnak öltözött, kimegyünk egy taxissal a téli Ferihegyi reptérre, erdőben kirándulunk magassarkúban, és még egy párszáz évvel ezelőtti összejövetelre is eljutunk. Nem titkoljuk, hogy a Filmklub kedvence Becsey Kristóf 69 című szkeccse, amelyben egy kínos castingon veszünk részt Borbély Alexandra és a harmadik legjobb magyar pasinak kikiáltott Polgár Csaba társaságában.

 

Török Ferenc filmrendező azt mondja a feladatról: "A "Szakítós" szkeccsfilmet Máthé Tibor harmadéves operatőr osztálya forgatta. Ők írták, rendezték, egymásnak fotografálták, sőt többnyire maguk vágták, fényelték. Ez egy szingli osztály: az évfolyamukban nincsenek rendezők, írók, vágók, maguknak kellett összepattintani szinte mindent. Ez borzalmas és rendkívül nehéz helyzet volt, ám hihetetlen szabadságot és energiát adott nekik. Az alapfeladat csak annyi volt, hogy az általuk elképzelt férfi és nő szakításának kulcsjelenetét a félév végére megírják, majd  a második félévben mindezt meg is valósítsák, kb. nulla forintból. Persze az SZFE ott volt mögöttük, meg a Visionteam mint támogató, de pénzük konkrétan semmi sem volt. Egy éven át dolgoztak ezeken a tízperces filmeken, szívük, lelkük benne van. Büszke vagyok, hogy segíthettem nekik. Fontos filmek."

 

Forrás