Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Az SZFE a Tavaszi Fesztiválon

A Színház- és Filmművészeti Egyetem is meghívást kapott az idei Tavaszi Fesztiválra. Április 6-án az Antigoné, április 13-án a Telma és Lujza, valamint a Mágikus Ha koncertje vendégeskedik az Üvegházban.


“Fontos, hogy a tradíciók megőrzése mellett fiatalítsunk. Ahogy a fesztivál fiatalodik, úgy fiatalodik a közönségünk is. Ami pedig az itthon tanuló fiatal tehetségeket illeti, az Operatív Testület koncepciójának megfelelően célunk, hogy minél több ösztöndíjast, például a Zeneakadémia, a MOME, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit is bevonjuk, hogy minél több friss szerzemény, táncos, színházi, zenei és képzőművészeti produkció szülessen. Nagy lehetőség számomra, hogy tudok bemutatkozási lehetőséget adni a feltörekvő tehetségeknek. – nyilatkozta Bán Teodóra a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője.

Az SZFE április 6-án és 13-án 18 órakor játszik az Üvegházban.

Április 6-án Karsai György nagy sikerrel futó beavató színházi sorozata, a Kortársaink a görögök lesz színpadon, ezúttal az Antigoné kerül terítékre. Az estet Szilágyi Bálint végzős bábszínész hallgatónk rendezi, fellépnek: Barna Zsombor, Nagy Katica, Hevesi László, Koller Krisztián és Kurely László.

Április 13-án vadonatúj előadásunk, a világhírű film színpadi változata a Telma és Lujza kerül műsorra, IV. éves hallgatóink Ballér Bianka és László Lili előadásában. Ezt követően 19.30-tól a Mágikus Ha alkotócsoport Szó és dallam- vers a dalban című koncertjét tartjuk. Fellépnek: Borsi  Balogh Máté, Hunyadi Máté és Messaoudi Emina.