Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Az SZFE hallgatói hozták el az idei Inkubátor program mind a hat díját

Különdíjat kapott Csoma Sándor VHS című roadmovieja, a dokumentumfilmek kategóriájában Bakony Alexa Egy fiú és Visky Ábel Mesék a zárkából című filmterve, a játékfilmes kategóriában Nagy Zoltán Impromtu, Hartung Attila és Csaba Bálint Senki nem megy sehova és Kárpáti György Mór Gerilla című pályaműve.


Második alkalommal hirdette meg a Filmalap az Inkubátor Programot.

Az ez évi pályázatra 69 pályamű érkezett, közülük a legjobbnak ítélt 10 filmterv alkotói egy nyilvános pitch fórumon mutathatták be terveiket a Toldi Moziban november 23-án.. A 7 perces prezentáció után 7 perces kérdezz – felelek következett.

A tavalyi évhez képes annyi változás történt, hogy 2 díjat osztottak ki a közönségszavazatok alapján, 3 díj sorsáról pedig a Bánkúti Zsuzsanna, Böszörményi Gábor, Divinyi Réka, Horváth Lili és Varró Attila alkotta zsűri döntött. Most már hagyományosan egy különdíj is gazdára talált, ami ebben az évben a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztési csapatával való közös munkát jelent.

A 10 döntős mű közül 8 volt vagy jelenlegi SzFE-s hallgató munkája, a 6 nyertes pedig mind  SZFE-s alkotó, akik közül a már végzett Kárpáti György Mór kivételével valamennyien jelenleg is egyetemünk növendékei.

A döntőbe jutott még két volt hallgatónk, Szeiler Péter és Szilágyi Fanni egy-egy filmötlete.

Az Inkubátor program forgatókönyv-fejlesztésre legfeljebb 2 millió, filmgyártásra játékfilmeknél 62 millió, dokumentumfilmeknél 22 millió forintig nyújt támogatást.