Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Díj az első Pázmány Filmfesztiválon

A magyar és olasz rövidfilmek versenyében a szakmai zsűri díját Damokos Attila (televíziós műsorkészítő) és Nagy Marcell (kameraman) végzős hallgatóink Homunculus c. filmje kapta.


Április 9-11. között került sor az 1. Pàzmàny Film Fesztivàlra, amelynek programjában magyar és olasz rövidfilmek voltak láthatóak. Versenyfilmek Olaszország számos pontjárólérkeztek, Aostatól egészen Szicíliáig, Firenzén, Bolognán, Rómán és Barin át.  Természetesen sok film nevezett Magyarországról is.

A filmek három fő kategóriában versenyeztek: a Hagyományok, társadalom, kultúra; a Dokumentumfilm és az Animációs rövidfilm szekciókban. A filmeket a szakmai zsűrin (tagjai: Dér András filmrendezô, Kárpàti György  filmkritikus, Ságodi Ildikò, az SZFE nemzetközi referense) kívül egy gimnáziumi és egyetemi diákokból álló zsűri is értékelte. 

77 rövidfilm megtekintése után az április 11-i díjátadón a következő filmeket díjazták:

Hagyományok, társadalom és kultúra:

1. dìj: Vito Palmieri: Matilde

2. dìj: Marco di Gerlando: In the coat’s pocket

3. dìj: Barco Bolla: La visita

Dokumentumfilm

1. dìj: Lucio De Candia: La terra mé

2. dìj: Tòth Gergely: Maca

3. dìj: Szelei Dòra: Uccu neki!

Animációs rövidfilm

1. dìj: Vácz Péter: Nyuszi és Őz

2. dìj: Bucsi Réka: Symphony No. 42

3. dìj: Bukta Zsolt: Örökség

A legjobb olasz rövidfilm Vito Palmieri Matilde c. alkotása lett, a legjobb magyar rövidfilm pedig Vácz Péter Nyuszi és Őz cìmû filmje.

A szakmai zsűri dìját Damokos Attila és Nagy Marcell Homunculus cimû filmje kapta. A zsűri különdìjban részesítette Glaser Katalin Három nagymamàm volt cimű animációs rövidfilmjét.