Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Doc Nomads – ERASMUS MUNDUS Mesterképzés

Angol nyelvű, nemzetközi dokumentumfilm rendezői mesterképzést indít portugál és belga egyetemmel, európai támogatással az SZFE.


 

A magyarországi felsőoktatási intézmények közül a Színház- és Filmművészeti Egyetem a harmadik, amely Erasmus Mundus európai mesterképzést vezet – Európa eddig egyetlen közös filmes (dokumentumfilm-rendezői) mesterképzését.

 

Erasmus Mundus pályázatot nyert az SZFE, mint nemzetközi konzorciumvezető a 2012/2017-es időszakra, melynek keretében közös európai mesterképzést indít a CAMPUS Sint-Lukas Brussel Hogeschool voor Wetenschap & Kuns és az Universidade Lusófona de Humanidades e Technologias részvételével.

DOC NOMADS elnevezésű angol nyelvű dokumentumfilm rendezői mesterképzést 17  társult tag, közöttük  Európán kívüli egyetemek is támogatják Brazíliából, az Egyesült Államokból, Kínából.

A mesterképzés a legkiválóbb Európán kívüli, európai és maximum 2 magyar hallgató számára áll nyitva, akik tanulmányaik sikeres elvégzésével a résztvevő egyetemek mindegyikétől  kapnak diplomát. A hallgatók az első szemesztert a portugál, a másodikat a magyar, a harmadikat a belga egyetemen töltik és maguk választják ki, hogy ezek közül melyik egyetemen készítik el a negyedik szemeszterben diplomafilmjüket, melynek bemutatója nemzetközi szakmai közönség előtt Brüsszelben lesz.

Bővebb információ a mesterképzés honlapján található: www.docnomads.eu,  vagy  Winkler Erika projektvezetőnél winkler.erika@szfe.hu

A képzés tandíja szemeszterenként 4000 Euró. Minden hallgató pályázhat az európai közösség ösztöndíjára, mely magyar hallgatók esetében 2000 Euró/szemeszter. Azok az európai felvett hallgatók, akik megkapják az Erasmus Mundus ösztöndíjat, mentesülnek az ösztöndíj fölötti tandíj megfizetésének kötelezettsége alól.

A felvételivel kapcsolatos információk és dokumentációk a képzés fenti honlapján már elérhetőek.
Jelentkezési határidő: 2012. január 15.