Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

DokMa – diplomafilm vetítés az Ódryn

MEGHÍVÓ a Színház- és Filmművészeti Egyetem történetében elsőként diplomázott dokumentumfilm-rendező művész osztály (Almási Tamás és Kékesi Attila MA rendezőosztálya) diplomafilm-vetítésére június 22-én 18 órára.


ELVÁLASZTVA Vincze Máté Artur

(26′ )

A Magyar Gyermekvédelmi Szolgálat öt testvért szakít el a szüleiktől. A gyerekeket nevelőszülőkhöz viszik. A film egyik oldalon bemutatja az édesanya küzdelmét, aki látszólag mindent megtesz azért, hogy visszakapja gyermekeit, illetve a nevelőanya történetét, aki egyre jobban megkedveli a gyerekeket, és jobb lehetőségeket biztosít számukra az életben.

MESÉK RABJAI Szakonyi Noémi Veronika

(25′)

Két anya küzd a börtönben a javulásért és a gyermekei bocsánatáért, melyben a meseterápia nyújt számukra segítséget. A meseterápián részt vett elítéltek visszaesési rátája drasztikusan lecsökkent. Animációs és élőszereplős dokumentumfilm.

BORSODI FECSKE  Gaszner Veronika

(36′)

Egy elhivatott iskolaigazgató hosszú évek munkájával elérte, hogy egy hátrányos helyzetű borsodi község általános iskolájában 100%-os lett a továbbtanulási arány. A tanulók magas százalékban állami gondozottak, romák és halmozottan hátrányos helyzetű családi hátterűek.

AZOK Meggyes Krisztina

(26′)

Dokumese a félelemről. Vámosszabadi egy jómódú, nyugodt kis falu volt, amíg egy hirtelen esemény meg nem zavarta a település nyugalmát: 2013 nyarán a határától csupán pár kilométerre létrehoztak egy menekülttábort. A falubeliek hevesen tiltakozni kezdtek, és hamarosan megalakult egy aktivista csoport, akik mindenáron meg akartak szabadulni a bevándorlóktól.

SZEMBENÉZÉS  Haragonics Sára

(36′)

Három évvel az édesanyja halála után a rendező, Haragonics Sára filmes naplóban dokumentálja a bensőséges pillanatokat édesapjával és öccsével a közös nyaralás alatt. A személyes hangvételű dokumentumfilm a jelenidejű részletek és a családi archívumból vett felvételek egymásutániságában keresi a választ arra, hogyan lehet érzelmileg megbirkózni egy anya és feleség elvesztésével, hogyan kezelhető a bűntudat, és hogyan talál egy család elég belső erőt ahhoz, hogy túljusson a fájdalmán és elfogadja a szeretett lény hiányát.

HA NEM SEGÍT A MINDENHATÓ Molvay Norbert

(45′ )

Az 56 éves csodabogár pécsi lakatosmester Sándor úgy dönt, hogy beteljesíti régi álmát: beiratkozik nyelvtanfolyamra és munkaközvetítőhöz fordul, hogy munkát vállalhasson Nyugat-Európában. Bár nem ígérkezik könnyűnek számára a kinti munkához jutás, de hátra kellene hagynia néhány rászorulót, akiknek naponta egy bevásárlóközpont tövében megterítve ebédet szokott adni, no meg egy kétéves hűségszerződést egy mobilszolgáltatónál.

MAGYAR THRILLER Dömötör Tamás

( 41′)

Anett hazafelé tart éjszaka édesanyja kocsijával egy koncertről. Öt rendőr tart közúti ellenőrzést az utcán. Nem találnak mindent rendben a lánynál, így Anettet hatodikként a rendőrautóba ültetik, majd egy félreeső helyre hajtanak, ahol megkezdődik a terror.

A filmek a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával a KMH Film  Kft. és az SZFE  közös gyártásában készültek. Producer: Pusztai Ferenc, koproducer: Bosnyák Miklós.

Vezető tanárok: Almási Tamás, Kékesi Attila és Schulze Éva.

A vetítés előzetese:

https://youtu.be/mco4j0l_Wlk.

Amennyiben részt kíván venni  vetítésünkön, kérjük, június 20. éjfélig jelezze az  szfedokma1@gmail.com  címen!