Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Dudás Balázs filmje, a Welcome nyerte a Cinenewwave kategória fődíját

Szeptember 16-án tartották a Jameson Cinefest 14. Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál díjátadóját, ahol újabb SZFE-s sikereknek örülhettünk.

A 2016-ban első alkalommal megrendezésre került, fiatal magyar filmeseket bemutatni hivatott CineNewWave szekciót tavaly is SZFE-s hallgató, Hartung Attdudásila nyerte Mindig csak című diplomafilmjével. Ezúttal is jó esélyekkel vártuk a díjátadót, hisz a 13 versenyfilmből 7 egyetemünkön készült.

Dudás Balázs diplomafilmje a Filmpartners és az SZFE gyártásában, a VisionTeam koprodukciójában készült. A film operatőre Bántó Csaba, vágója Kővári Szabolcs, hangmestere Bodnár W. Dávid, míg látványtervezője Nyitrai Anna volt.

A CineNewWave különdíját a legszebb képi világért Freund Ádám diplomafilmje, a Földiek kapta, mely a második 6×6-os BA évfolyamunkon készült alkotás. A nemrégiben diák Oscarra is jelölt filmet Freund Ádám Fekete Ádámmal és Horváth János Antallal közösen írta. Operatőr: Gyuricza Mátyás, vágó: Érdi Zsófia, látványtervező: Tasnádi Zsófia, hangmester: Zándoki Bálint, zeneszerző: Keresztes Gábor. A film a Cinema-Film és az SZFE gyártásában készült, a CineSuper valamint a VisionTeam és az AmegO Film együttműködésében.

freu

A Földiek idén tavasszal debütált a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon, amelynek elnyerte a fődíját, a film operatőre, Gyuricza Mátyás pedig az Aranyszem Operatőr Fesztivál díját vehette át diák kategóriában.

Trailer: https://vimeo.com/219059001