Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Egri csillagok – az MVM Dome-ban

Október 20-án, csütörtökön mutatja be a Nemzeti Színház az Egri csillagok című előadást a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közösen az MVM Dome-ban. A 2018-ban született előadásból a minden eddiginél nagyobb térben lényegében egy új produkció készül – mondta Vidnyánszky Attila rendező. A bemutató időpontja közel esik Gárdonyi Géza halálának centenáriumához (1992. október 30.), az előadás az […]

Október 20-án, csütörtökön mutatja be a Nemzeti Színház az Egri csillagok című előadást a Magyar Nemzeti Táncegyüttessel közösen az MVM Dome-ban.

A 2018-ban született előadásból a minden eddiginél nagyobb térben lényegében egy új produkció készül – mondta Vidnyánszky Attila rendező. A bemutató időpontja közel esik Gárdonyi Géza halálának centenáriumához (1992. október 30.), az előadás az író emléke előtt is tiszteleg. Az MVM Dome-ban a mintegy 1800 négyzetméteres játéktéren több száz fős szereplőgárdával, hatalmas apparátussal és a Székely László tervezésében készült új díszletek között láthatja a produkciót összességében mintegy tíz kőszínházi előadás közönsége. Az MVM Dome hatalmas teréhez az Egri csillagokat is át kellett fogalmazni és további táncosokat kellett felkérni. Így Magyarország legnagyobb létszámú hivatásos táncegyüttese mellett további 13 együttes és egyesület csaknem 200 táncosa lép majd színpadra.

További információk: https://nemzetiszinhaz.hu/egricsillagok-mvmdome

Fotó: Eöri Szabó Zsolt