Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Egy hétig online nézhető Bartha Máté Szél viszi című dokumentumfilmje

Május 8. és 15. között online nézhető Bartha Máté Szél viszi című dokumentumfilmje a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE) nagysikerű 5+1 filmes akciója keretében. Az idén januárban megalakult Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete egyik kiemelt céljaként a dokumentumfilm műfajának népszerűsítését tűzte ki.  Május 8-án, pénteken indul a MADOKE második online akciója, melynek keretében 5+1 fesztiválkedvenc filmet, köztük Bartha […]

Május 8. és 15. között online nézhető Bartha Máté Szél viszi című dokumentumfilmje a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE) nagysikerű 5+1 filmes akciója keretében.
Az idén januárban megalakult Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete egyik kiemelt céljaként a dokumentumfilm műfajának népszerűsítését tűzte ki.  Május 8-án, pénteken indul a MADOKE második online akciója, melynek keretében 5+1 fesztiválkedvenc filmet, köztük Bartha Máté Szél viszi című munkáját teszik egy hétig ingyenesen nézhetővé. A filmek az egyesület honlapján, a https://madoke.hu/ oldalon keresztül lesznek elérhetőek, forgalmazási okokból csak Magyarországon.

Bartha Máté SZFE-s vizsgafilmje, a Szél viszi főszereplője a 18 éves Vivien, aki valahol a kietlen vidéken lehetetlenre vállalkozik. Még gyerekkorában választottak el édesanyjától, élete nagy részében egyik nevelőszülőtől a másikig sodródott; egyedüli támasza egy katonai ifjúsági közösség. 18 évesen, a gyámság kötelezettségétől szabadulva úgy dönt, a saját lábára áll és megváltoztatja az életét. Rendes munkáról és szerető partnerről álmodik és arról, hogy újra találkozik édesanyjával. De vajon elég erős-e ahhoz, hogy megváltoztassa sorsát? Bartha Máté filmje a 16. Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon a legjobb elsőfilmes díjat kapta meg. Az alkotó hasonló témában készített fotósorozata 2018-ban elnyerte a Capa nagydíjat.

Előzetes: https://vimeo.com/334251320

A MADOKE tavaszi 5+1 dokumentumfilmes akciójának  teljes listája:

  1. A létezés eufóriája (r.: Szabó Réka, 83 p., 2019)
  2. A monostor gyermekei (r: Zurbó Dorottya, Arun Bhattarai, 74 p., 2017)
  3. Ütős csajok (r.: Nordin Eszter, 74 p., 2016)
  4. Cooking History / Gulyáságyú (r.: Kerekes Péter, 88 p., 2009)
  5. Besence Open (r.: Kovács Kristóf, 68 p., 2013)

     +1   Szél viszi (r.: Bartha Máté, 36 p., 2019)

 Az új 5+1 akció előzetese: https://vimeo.com/412864649

MADOKE – Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete

Honlap: https://madoke.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/magyardoku/

Instagram: https://www.instagram.com/magyardoku/