Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Elhunyt Csűrös Karola

Az 1993-ban Erzsébet-díjjal és Déryné-díjjal elismert, a 2001-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett, Érdemes művész 87 éves volt. 1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Cserfes, jókedvű naivaként kezdte pályáját, modern lányfigurák megformálásával. Hamar rátalált saját művészi hangjára, karakterszerepek megformálásával, vígjátékokkal érte el legnagyobb sikereit. Első jelentősebb filmszerepét a Két emelet boldogság című filmben […]

Az 1993-ban Erzsébet-díjjal és Déryné-díjjal elismert, a 2001-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett, Érdemes művész 87 éves volt.

1959-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Cserfes, jókedvű naivaként kezdte pályáját, modern lányfigurák megformálásával. Hamar rátalált saját művészi hangjára, karakterszerepek megformálásával, vígjátékokkal érte el legnagyobb sikereit. Első jelentősebb filmszerepét a Két emelet boldogság című filmben kapta 1960-ban. 1962-ben szerződött a Madách Színházhoz. Öt évtizeden át volt a színház tagja, derűs személyiségével jókedvet hozott mindennapjainkba. Célia, Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékában, Margit a Régimódi történetben, fantasztikus komika Ray Cooney: Ne most, drágám! című komédiájában. Utolsó bemutatója a Forgószínpad volt, amelyben többek között Psota Irénnel, Pásztor Erzsivel, Békés Italával, Für Anikóval, Kállai Ilonával, Lehoczky Zsuzsával és Zenthe Ferenccel játszott együtt.

Férje, Horváth Ádám teleregényében, a Szomszédokban lett országosan ismert és nagyon népszerű. Örökre mindenki számára Etus maradt, talán azért, mert ő maga volt a kedvesség, a gondoskodás, az életigenlés és a humanizmus.

A tragikus hírt a Madách Színház közölte. A Színház Csűrös Karolát saját halottjának tekinti.

Isten Önnel, Művésznő!