Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Filmes hallgatóink videoklipes sikerei

Koblicska Péter Örs, Damokos Attila és Nagy Marcell eddig három videoklipet forgatott közösen, amelyek közül Sonya klipje szeptember végén debütált - a stáb előző videóihoz hasonlóan - ez is nagy sikerrel.


 

Szeptember 25-én este a Toldi moziban tartották az eddig énekesként és dalszerzőként ismert Sonya videoklipjének minikoncerttel egybekötött premierjét. A Kitchenfloor-hoz készült videót ugyanaz a stáb forgatta, akik az ‘Idoru legutóbbi videóját, valamint az Our Youth Oak Tree klipjét is készítették:a tavaly végzett televíziós műsorkészítő osztály hallgatója, Koblicska Péter Örs, az idén kameraman szakon harmadéves Nagy Marcell, valamint a szintén végzős, harmadéves televíziós műsorkészítő Damokos Attila.

Marcell és Attila a szintén tavaly végzett televíziós műsorkészítő osztályból Freund Ádámmal is készített közösen egy videoklipet, amit szintén pozitívan fogadott a kritika. Ez a Run Over Dogs c. számhoz készült videó, amit ide kattintva lehet megnézni.

 

Részletek a videókat méltató kritikákból:

"Az Idoru Must Be Destroyed! furcsa videóját filmművészetis végzős fiatal srácok egy csoportja, az LLDD csinálta Koblicska Péter Örs vezetésével, és alább már meg is lehet nézni a végeredményt." (Forrás)

– "A még februárban kihozott West-Cappel EP egyik számához, az Oak Tree-hez készült videón a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói dolgoztak. Egy olyan kisfilmet kaptunk, ami sokkal inkább hangulatában akar hatni ránk, és elmesélni a dalszövegbe nyomokban kapaszkodó történetet, mintsem akciódús, túlpörgetett jelenetekkel elkápráztatni minket. Második világháborús jelenetekre, kellékekre, katonákra, ütközetekről fennmaradt archívokra számítottunk. Ehhez képest kaptunk valami olyan „északit” az Our Youth-tól, hogy a klip végén megálltunk egy pillanatra, próbáltuk összerakni a képeket, majd inkább újra lepörgettük az egészet. „Mi vittünk valamit, amire azt hittük, hogy szinte végleges, és tényleg formabontó. Ezt megosztottuk a filmművös srácokkal/lányokkal, és az, amit korábban formabontónak gondoltunk, átszabásra került, és lett belőle valami még tökéletesebben átgondolt kreálmány. Nos, a végeredmény valóban átlagon felüli lett, Koblicska Örs Péter munkája gyönyörű és formabontó, ritkán látni ilyen míves alkotást itthon." (Forrás)

– "A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Koblicska Örs hallgatótársaival és barátokkal forgatta az Our Youth zenekar videóklipjét. A fiatal együttesnek ez a második klipje és máris hatalmas sikert aratott. A bemutatón kétszer is megtelt a Bem mozi vetítőterme." (Forrás)