Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Folytatódik a Szép alak fesztiválkörútja és díjesője

Megállíthatatlan Kis Hajni: Szép alak c. filmje: mindezidáig 28 nemzetközi seregszemlén szerepelt már, és további 13 fesztiválra kapott meghívást a Színház- és Filmművészeti Egyetemen készült vizsgafilm.


A film sikeres útja hazai fesztiválokon (Magyar Filmhét, Friss Hús, BuSho, Jameson Cinefest) indult, és a diák Oscar-jelölést követően gyorsult be a nemzetközi útvonal. Idén márciusban a németországi Regensburgban volt az európai premier, és azóta meg sem áll.

Összesen nyolc díjat nyert eddig a film. Mint azt már korábban megírtuk, cseh, olasz, indiai és szlovák fesztiválokon már díjazták, azóta a nyáron a film a szöuli Korea Queer Film Festival-on és az Uruguay-ban megtartott International Film School Festival-on is trófeát nyert: előbbin különdíjat, utóbbin a Legjobb Rövidfilm Díját érdemelte ki.

A Szép alak szeptember végén Svájcban a Zurich Film Festival magyar filmeket bemutató, “Új magyar világkép” nevű válogatásában kap helyet, ahol iskolánkat Dudás Balázs: Welcome c. filmje is képviseli.

Októberben az erdélyi Filmtettfeszt, az ír Indiecork, a berlini Huniwood, a Limassolban megrendezésre kerülő International Short Film Festival of Cyprus, valamint a tajvani Kaohsiung Film Festival is műsorára tűzi a Szép alakot, míg novemberben kínai, cseh, német, mexikói és orosz fesztiválokon találkozhatnak a nézők a filmmel.

A 6×6-os évfolyamunk BA szakát Miklauzic Bence és Salamon András osztályában végzett Kis Hajninak a Szép alak a másodéves vizsgafilmje volt, és azóta Last Call címmel diplomafilmje is elkészült.

A Szép alak operatőre Nyoszoli Ákos, forgatókönyvírója Kis Hajni és Daoud Dániel, vágója Gorácz Vanda, hangmérnöke Stark Ervin, gyártásvezetője Farkas Ádám volt. A látványtervező Nyitrai Anna volt, míg a zenét a hangmérnök osztályba járó Pongor András szerezte.

Trailer: https://vimeo.com/197425618