Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Hallgatói Erasmus+ ösztöndíj pályázat a 2015/16-os tanévre

A Színház- és Filmművészeti Egyetem pályázatot hirdet az egyetem hallgatói részére Erasmus +-ösztöndíj elnyerésére európai felsőoktatási intézménybe vagy szabadon választott szakmai intézményekbe (amennyiben a választott intézménnyel már van kétoldalú intézményközi szerződésünk, ill. az hajlandó az Egyetemmel a hallgatóra vonatkozóan szerződést kötni).

A részképzések és szakmai gyakorlatok 3 - 12 hónapos időtartamúak lehetnek, és 2015. július 1-je és 2016. szeptember 30-a közötti időszakra kell, hogy essenek. Jelentkezési határidő május 22.!


Pályázatot nyújthat be:

A Tempus Közalapítvány általános hallgatói mobilitási feltételeivel összhangban pályázhat az a hallgató, aki

  • képzési ciklusonként – a megpályázni szándékozott időszakkal együtt – még nem használta ki 12 hónapos Erasmus-keretét;
  • a kiutazás időpontjáig legalább 2 lezárt félévvel rendelkezik (BA hallgatók esetén csak)
  • a kiutazás ideje alatt aktív hallgatói jogviszonyban lesz az Egyetemmel,
  • középfokú szóbeli és írásbeli nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű nyelvtudást igazoló dokumentummal rendelkezik az Erasmus tanulmányai, szakmai gyakorlata során használandó nyelvből.
  • megtette a szükséges lépéseket fogadó intézmény megtalálására.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

–          a kitöltött elektronikus pályázati adatlapot (1. sz. melléklet)

–          szakmai önéletrajzot magyarul és a fogadó ország nyelvén,

–          az osztályvezető tanár vagy a doktori iskola vezetőjének írásos engedélyét a külföldi részképzésre, szakmai gyakorlatra vonatkozóan (2. sz. melléklet)

–          a nyelvtudás igazolását

–          a fogadóhellyel történt kapcsolatfelvétel igazolását (befogadó nyilatkozat – 3. sz. melléklet, ill. a fogadó egyetemre történt jelentkezés dokumentumai)

Egyetemünk most köt újra az intézményközi szerződéseket néhány lehetséges fogadóegyetemmel. A jelenleg rendelkezésünkre álló információk a mellékelt táblázatban találhatók.

A teljes lista az Erasmus-hálózathoz tartozó európai felsőoktatási intézményekről itt található:

https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding/erasmus-charter-for-higher-education-2014-2020_en

A korábbi uniós programok által támogatott számos mobilitási cselekvéshez képest az Erasmus+ jelentős újítása, hogy nagyobb hangsúlyt fektet a mobilitási tevékenységben részt vevő személyek idegen nyelvi kompetenciáinak fejlesztésére mind a kiutazás előtt, mind a külföldi tartózkodás során. 2014-től kezdve az Európai Bizottság fokozatosan olyan Európai online nyelvi támogatási szolgáltatást (OLS) vezetett be, amely lehetővé teszi a hosszú távú mobilitási tevékenységek résztvevői számára nyelvtudásuk felmérését, valamint nyelvi kompetenciáik fejlesztése érdekében online nyelvtanfolyamon való részvételt is biztosít a számukra ahhoz a nyelvhez, amelyet külföldi tanulmányaik, munkájuk vagy önkéntes tevékenységük során használni fognak.

A felsőoktatási intézmény által támogatásra kiválasztott, az online szolgáltatás használatára jogosult hallgatók (kivéve az adott nyelv anyanyelvi beszélőit) a tanulmányi szerződés aláírása előtt online tesztet töltenek ki nyelvi kompetenciáik felmérésére a külföldi tanulmányok vagy szakmai gyakorlat során elsődlegesen használandó nyelv tekintetében. A teszt eredményét tudatják a hallgatóval és a küldő felsőoktatási intézménnyel. Ez lehetővé teszi, hogy a felsőoktatási intézmény meghatározza azoknak a hallgatóknak a számát, akiknek valószínűleg szükségük lesz online nyelvtanfolyamra; §a nyelvtanfolyamokhoz rendelkezésre álló online licencek számának figyelembevételével a felsőoktatási intézmények a hallgatói igényeknek megfelelően kiosztják a licenceket. A hallgatók a támogatási szerződésben foglaltak szerint kötelezettséget vállalnak az online tanfolyam elvégzésére; §a mobilitási időszak végén a hallgatók egy második tesztet is elvégeznek, így mérhető az elsődlegesen használt idegen nyelv tekintetében elért fejlődésük. A teszt eredményét tudatják a hallgatóval és a küldő felsőoktatási intézménnyel.

A jelentkezők közül a hallgatók kiválasztása a fogadó intézmény hatásköre.

A PÁLYÁZATOK BEADÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2015. május 22. 12 óra

Az Erasmus Bizottság a Tempus Közalapítvány által küldött, az intézményi támogatás mértékéről szóló értesítést követő 2 héten belül dönt a kiutazó hallgatókról, a kiutazás hosszáról és az ösztöndíj mértékéről (várható időpont június eleje)

 A jelentkezési lapot kérem a zatonyi.ildiko@szfe.hucímre elküldeni, az aláírt dokumentumokat pedig Zátonyi Ildikó nevére leadni a Film- és Médiaintézet épületében (Szentkirályi utca 32/b) vagy a Rektori Titkárságon.