Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Hallgatóink filmje Mariborban

Damokos Attila és Nagy Marcell HOMUNCULUS c. filmje június 4-én a Student Cuts - International Student Film Festival porgramjában lesz látható.


Damokos Attila végzős televíziós műsorkészítő és Nagy Marcell  végzős kameraman HOMUNCULUS c. filmje sikerrel szerepel hazai és nemzetközi fesztiválokon. A film most újabb fesztiválmeghívást kapott. A Student Cuts – International Student Film Festival nemzetközi versenyprogramjába válogatták be. A fesztivál Mariborban zajlik, a HOMUNCULUS-t június 4-én vetítik.

Az alkotók a filmről:
Ez az egész úgy indult, hogy Nagy Marcell barátommal csinálunk filmeket már egy ideje, és ő ismeri a Nanushka nevű divattervező lányt akitől kaptunk ruhákat. Marcell mondta hogy csinálnunk kellene egy divatfilmet, mert ez izgalmas kihívás. Volt két színészünk, voltak remek ruháink, és egy jó ötletünk. Gyorsan kellett csinálni a filmet, mert határidő volt. A film a Nemzetközi Fashion Videó Fesztiválra készült, ahol olyan emberek láthatták, akik számunkra példaképnek tekinthetőek. A kiírás ez volt: alkímia és divatfilm. Elkezdtünk gondolkozni azon, hogy mi is az az alkímia, és hogy mi is érdekel bennünket az alkímián belül. Megtaláltuk azt, hogy az alkímiának három ága van: az egyik ágon azok a tudósok akik létrehozták az élet elixírjét, a másik a fiatalság titka, a bölcsek köve, a harmadik pedig akik embert akartak létrehozni. És így ami létrejött az a Homunculus nevű ember, vagy valami emberszerű lény akinek nincsen lelke. Merthogy lelket nem tud teremteni az ember. Az egyik főszereplőnk Derzsi János,a másik pedig egy Linda nevű lány akit egy modellügynökség honlapján találtunk. Felhívtam Derzsi Jánost, ez életem egyik legnagyobb élménye. „Jó napot kívánok Damokos Attila vagyok a Színház és Filmművészeti egyetemről, és szeretnénk egy kisfilmet csinálni csütörtökön. Önt szeretnénk felkérni főszereplőnek. Lehetséges ez?” Ő erre azt mondta: “Hmm… végül is lehet róla szó. Mikor jöttök értem?” Nagyon kedves volt, és nagyon alázatos. Hálásak vagyunk neki. Linda szerepkörében pedig nagyon fontos volt, hogy fekete bőrű  nőt találjunk a kontraszt miatt. Az ősz hajú Derzsi János és egy fekete bőrű hölgy…