Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Hartung Attila Mindig csak című filmje nyert Miskolcon

A Filmhét, a Friss Hús és a BUSHO után összejött a rövidfilmes "Grand Slam" egyetemünknek: a miskolci Cinefest CineNewWave szekcióját is SZFE-film, a Hartung Attila által rendezett Mindig csak nyerte meg.


hartung3A Cinefesten idén először tartották meg a CineNewWave nevű, fiatal alkotók rövidfilmjeit felsorakoztató szekciót. Mint arról már beszámoltunk, összesen 10 SZFE-s film került be a 17 alkotást felsorakoztató mezőnybe, így optimistán várhattuk a díjátadót.

A CineNewWave sikerrel együtt immáron elmondható, hogy mind a négy hazai kisjátékfilmes díjat SZFE-s alkotások nyerték el. Mint ismert, a Filmhéten és a BUSHO-n a Betonzaj, a Friss Húson pedig a Szabó úr kapták a legjobb rövidfilmes díjat.hartung

A Mindig csak egy hitválságot átélő fiatal pap (Kovács Krisztián) és egy feleségét gyászoló idős férfi (Bodrogi Gyula) barátságának a története. A főbb szerepeket Kovács Krisztián, Bodrogi Gyula, Székely B. Miklós és Nagy Zétény alakítják.

A Mindig csak a Színház- és Filmművészeti Egyetem 6×6-os képzésének első diplomázó osztályában készült, alkotói Hartung Attila rendező mellett Nagy Marcell operatőr, Csaba Bálint forgatókönyvíró, Mezei Áron vágó, Lente Viktor hangmester, Vogel Eszter gyártásvezető. A film producerei Major István (FilmTeam), Bosnyák Miklós (SZFE) és Osváth Gábor (Filmfabriq) voltak, koproducerként pedig Lovas Nándor (Mirage Film Studio), Osvárt Andrea (AmegO Film) illetve Romwalter Judit és Romwalter Richy (Sparks) működtek közre.

Hartung Attila jelenleg a másodéves filmrendező MA-osztály hallgatója. Korábban Fasírt és Ischler című rövidfilmjei már számtalan fesztivált megjártak és nyertek el díjakat több kontinens fesztiváljain.