Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Hétvégi díjak az egyetem filmjeinek

Két SZFE-díj is született a hétvégén nemzetközi filmfesztiválokon: Franciaországban a Last Call főszerepéért Zsurzs Katit díjazták, míg Krakkóban egyetemünk kapott különdíjat

Idén 39. alkalommal rendezték meg a Lyon mellett található Villeurbanne város rövidfilmes fesztiválját. Az SZFE a Last Call c. kisfilmmel is képviseltette magát a versenyprogramban: Kis Hajni diplomafilmjének ez már a hetedik nemzetközi fesztiválszereplése az augusztusi Szarajevói Filmfesztivál óta, és akárcsak pár hete a lengyelországi Lublinban, itt is díjat nyert. A hétvégi díjátadón a film főszereplőjét, Zsurzs Katit választották a Legjobb Színésznőnek. A tavalyi ősbemutató óta gyakorlatilag valamennyi kritika kiemelte a művésznő alakítását – az Origo.hu egyenesen Oscar-díjért kiáltott. Zsurzs Kati 1973-77 között volt a Színművészeti hallgatója, Kazimir Károly színészosztályában. A színésznő a szombati díjátadón francia nyelvű videóüzenetben köszönte meg a díjat a francia fesztiválnak. Az elismeréshez ezúton is gratulálunk!
Lengyelországban is vetítettek filmművészetis filmeket a magunk mögött hagyott héten: a krakkói Etiuda & Anima filmfesztiválon idén minden eddiginél több, három filmünk is versenyben volt – Fatér Ambrus: Légmell, Nagy Zoltán: Enyhén sós és Mayer Bernadette: Kötött pálya c. filmje mérettette meg magát a 35 nemzetközi versenyfilm között. A fesztiválon a filmes egyetemek is versenyeztek egymással: az öt jelölt között a tel avivi, a katowice-i, a madridi, valamint a podsdami Babelsberg Konrad Wolf egyetemek mellett az SZFE is szerepelt, és nagy örömünkre mi nyertük el a legjobb filmes egyetemnek járó Speciális Arany Dinoszaurusz-díjat.