Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Hotel Láv – sikeres bemutató

Látássérült nézők számára készített előadást civil közreműködők segítségével Simányi Zsuzsanna, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatója.


Az alkotók munkájuk során egy olyan előadás létrehozására törekedtek, mely látássérült nézők számára is élvezhető.  

A nézők egy fiktív ingatlanpiaci helyzetben találják magukat: ők a potenciális bérlők, akik egy kedves munkatárs segítségével bejárhatják a kiadásra szánt ingatlant.  Szobáról-szobára haladva, mindent alaposan megismerhetnek, minden szoba mást és mást rejt magában.

Az előadás helyszíne, egy valamikori kollégiumi épület  elhagyott szintje a Professzorok Házában. Az előadásban civilek és hivatásos színészek dolgoztak együtt, látók és látássérültek egyaránt számára egyaránt szórakoztató és élményszerű.

A rendezővel itt olvashatsz egy érdekes interjút:

Az alkotókról:
Baráthy György
 2005-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi dramaturg szakán, 2002-től 2008-ig saját társulatát vezette (Artéria Színházi Társaság), 2006-tól a Centrál Színház dramaturgja.

Kelemen Kristóf 2010 óta a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházi dramaturg szakos hallgatója. Osztályvezető tanárok: Forgách András és Radnai Annamária. Sok alvó közt semmi dolgom nékem című darabját beválogatták a 2013-as Nyílt Fórum-kötetbe.

Simányi Zsuzsanna: Idén végez a Színház és Filmművészeti Egyetemen, fizikai színházi rendező-koreográfus szakon. Osztályvezető tanárai: Horváth Csaba, Lukáts Andor 

Előadók: Madlena László, Mészáros Piroska, Nyakó Júlia, Papp János, Tabi Orsolya

Civil közreműködők:Benda Márti, Csyef Alexandra, Kun Rea, Neubauer Márta, Szűcs Tímea

Narrátorok: Boronkay Soma, Doma Petra, Kelemen Kristóf, Regényi Júlia, Thury Gábor

Szerző-Dramaturg: Baráthy György, Kelemen Kristóf e.h.

Rendezőasszisztens: Doma Petra, Vajdai Veronika

Produkciós vezető:Kara Kata

Rendező: Simányi Zsuzsanna e.h.

Köszönet: Barna Dóra, Dolmányos Tímea, Lukács Gábor, Simányi Borbála, Simányi Péter, Totobé Anita