Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

ifj. Vidnyánszky Attila nyerte a Gundel művészeti díjat

A színház- és filmművészet, a tánc, a zene, valamint a képzőművészet kategóriájában vehették át pályájuk elején álló fiatalok a 2014-es Gundel Művészeti Díjat. A színművész-kategória díjazottja Ifj. Vidnyánszky Attila, egyetemünk végzős színművész hallgatója lett.


 

A Gundel Művészeti Díjat a Gundel Étterem vezetősége alapította az ezredforduló tavaszán. Az először 2001-ben átadott elismerést 2011-ben átalakították: a díjat – az életműdíj és a Sztár-lett elnevezésű kategória kivételével – csak pályakezdés előtt álló fiataloknak ítélik oda. A Gundel Művészeti Díj célja, hogy a művészeti felsőoktatási intézmények jelöltjei közül kikerülő díjazottak minél több lehetőséget kapjanak karrierjük elindításához.

 

Az életműdíjat idén Tokody Ilona operaénekesnőnek ítélték. A Sztár-lett elnevezésű kategória díját Tarján Zsófia, a HoneyBeast énekesnője nyerte el. A színművész-kategória díjazottja Ifj. Vidnyánszky Attila lett, a táncművészet kategóriában Pesel Anitának ítélték a díjat. A komolyzene kategóriában Kokas Dóra csellista vehette át az elismerést, képzőművész-kategóriában pedig Hardi Ágnes szobrász bizonyult a legkiemelkedőbbnek. Az eseményen két különdíjat is átadtak: Nagy Boglárka festőművész és Kruppa Bálint hegedűművész érdemelte ki az elismerést. A díjak odaítéléséről Szinetár Miklós elnökletével hat különböző szakmai kuratórium döntött.

 

A színház- és filmművészeti kuratóriumban Eszenyi Enikő színész-rendező, a Vígszínház igazgatója és András Ferenc filmrendező, a képzőművészetiben Erdész László galériatulajdonos és Kárpáti Tamás újságíró, a zeneművészetiben Zimányi Zsófia művészeti menedzser és Kovács János karnagy, a táncművészeti kuratóriumban Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója és Kiss János, a Győri Balett igazgatója dolgozott.

 

Az életműdíj kuratóriumában Tarlós István főpolgármester és Bándoli Attila, a Gundel Kft. ügyvezető igazgatója kapott helyet, a Sztár-lett különdíjra pedig a Nők Lapja szerkesztősége jelölt.

 

Gratulálunk Attilának!