Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Káel Csaba: Az újjászervezett SZFE filmes szakán elindult oktatási programot maximálisan támogatom

Káel Csabával, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztossal beszélgetett az Index többek között a protekcionizmusról, az SZFE képzési programjáról, valamint Hunyadi és Hadik győzelméről. “Az újjászervezett SZFE filmes szakán elindult oktatási programot maximálisan támogatom. Ez olyan oktatás, amely a filmgyártás minden zsánerét tanítja. Lesz egy alapképzés, ahol a szakma leggyakorlatiasabb alapjait kell elsajátítani az elméleti képzéssel együtt, […]

Káel Csabával, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztossal beszélgetett az Index többek között a protekcionizmusról, az SZFE képzési programjáról, valamint Hunyadi és Hadik győzelméről.

“Az újjászervezett SZFE filmes szakán elindult oktatási programot maximálisan támogatom. Ez olyan oktatás, amely a filmgyártás minden zsánerét tanítja. Lesz egy alapképzés, ahol a szakma leggyakorlatiasabb alapjait kell elsajátítani az elméleti képzéssel együtt, utána aki továbbmegy a mesterképzésre, annál elválik, merre halad tovább, akár a szerzői filmes kibontakozás irányába is. Az aktív filmesek többsége számára nem volt kérdés, hogy módosítani kell az oktatást a filmipar sikere érdekében. Nagy szükség volt a megújításra, mert elképesztő dinamizmussal fejlődő ágazatról beszélünk. Most jöttek ki az adatok arról, hogy bár az év elején még dúlt a Covid, az ágazat bevételei az első félévben meghaladták az eddigi csúcsév azonos időszakát. Ez már a GDP-ben is szemmel látható összeg.”

A teljes interjút itt olvashatják el.

Forrás: www.index.hu

Fotó: Csibi Szilvi