Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Kiírták a II. TITÁNium Színházi Szemle pályázatát

Másodszor írta ki a Füge a TITÁNium tehetségkutató platform pályázatát. A pályázat olyan fiatal alkotóknak szeretne lehetőséget adni a megmutatkozásra, akik vagy nemrég végeztek valamely színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak a színházzal, és szeretnék egy produkciójukat továbbjátszani, vagy új előadást létrehozni.


A pályázat célja:

Az elnevezés is utal az esemény átfogó céljára és tematikájára: a Füge olyan fiatal színházi alkotóknak szeretne lehetőséget adni a hazai és nemzetközi megmutatkozásra, akik vagy nemrég végeztek valamely színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak a színházzal, csoportot, műhelyeket vezetnek, önálló rendezéssel állnak elő, de még nem töltötték be a 35. életévüket és csak néhány éve léptek a pályára. A program ötletét az adta, hogy számos fiatal színházi alkotó (író, színész, rendező) kerete meg a Fügét új produkciós tervével vagy éppen azzal, hogy az egyetemen készített vizsgabemutatójukon szeretnének tovább dolgozni, külső helyszínen előadást létrehozni. Ezt a sok fiatal energiát, "tenniakarást", vágyat akarják egy helyre összpontosítani és terveik szerint hagyományteremtő céllal évről évre értékként felmutatni.

A pályázók köre:

Olyan 35. évet be nem töltött fiatal rendezők vagy alkotók, akik a színház vagy más társművészet területén végzik/végezték tanulmányaikat, illetve amennyiben nem, dokumentáltan hoztak már létre önállóan színházi produkciót, amely legalább öt alkalommal szerepelt nézők előtt.

Pályázni 2014/15-ös évadban tervezett új produkcióval lehet.

A pályázat benyújtási határideje: 2014. május 11. éjfél

További részletek itt.