Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Kiss Csaba két drámakötetének bemutatója a Nemzeti Színházban

Az SZFE osztályvezető tanára, Kiss Csaba nem csak rendezőként, de drámaíróként is komoly szakmai sikereket tudhat magáénak. Drámáinak válogatása most két kötetben jelent meg a Mentor Könyvek Kiadó gondozásában, melynek bemutatóját január 6-án, szombaton este fél 6-tól tartják a Nemzeti Színházban.


A Hazatérés Dániába és A dög című kötetekben összesen 9 színdarab kapott helyet. A könyvbemutatón a darabok születéséről, fájdalmas és vidám helyzetekről, a valóság és a képzelet játékáról lesz szó – és elhangzik 9 félperces zene Vivalditól Vianig.

 Kiss_Hazatérés

„Az érdekes könnyű, a szép nehéz” – mondta Mahler. Évek óta küszködök ezzel. Íróként, rendezőként. Most itt egy állomás. Egy összegzés. Hogy mit, hogyan és legfőképp miért ír az ember? Szűkebben: én. Az alkalmat egy könyvbemutató adja. Nemrég 9 drámám jelent meg két kötetben a Mentor Könyvek kiadó gondozásában. 22 év termése az Animus és Animától a Skandináv lottóig.

Úgy érzem, szívesen mondanám el Neked és e 22 év többi tanújának, barátoknak, munkatársaknak, színészeknek, tervezőknek, zenészeknek, táncosoknak, régi és új társaknak, hogy miért születtek ezek a darabok, mit gondoltam a Kisscsaba_4541világról, a színházról, a nyelvről, a férfiről és a nőről. A szépről és az érdekesről.

Ha ráérsz szombat este, gyere el. Örülnék neked. – írja meghívójában Kiss Csaba, aki drámaírói munkásságáért 2010-ben József Attila díjat kapott.