Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Köszönjük a HÖK javaslatait

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése üdvözli a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) válaszait, amelyeket az új Szenátus megválasztásával kapcsolatban küldött. ...


A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése üdvözli a Hallgatói Önkormányzat (HÖK) válaszait, amelyeket az új Szenátus megválasztásával kapcsolatban küldött. Örömmel fogadtuk, hogy a HÖK hajlandó a párbeszédre és javaslatokat fogalmazott meg a Szenátus választással kapcsolatban. Bízunk benne, hogy a jövőben is közösen folytathatjuk a 156 éves múlttal rendelkező SZFE megújítását.

Az SZFE vezetősége a múlt héten küldte meg a Szenátus megválasztásával kapcsolatos dokumentumokat véleményezésre a HÖK részére. Ebben az SZFE vezetése többek között javasolta a Szenátus hatásköreinek kibővítését, a hallgatói képviselet létszámának megnövelését, a HÖK elnökének alanyi jogon történő szenátorrá válását, a lemondott Szenátus által az egyetemi autonómiában okozott károk gyors helyreállítását. A HÖK a megadott határidőig vissza is küldte észrevételeit, amelyek nagyban segítik az Egyetem vezetésének munkáját.

Mint ismert, az előző Szenátus tavalyi összehangolt lemondásával megkísérelte ellehetetleníteni az Egyetem autonóm működését, a megszervezett blokáddal pedig megakadályozták azt, hogy a jogszerűen felállt új vezetés időben elkezdhesse feltárni az Egyetem gazdálkodási, pénzügyi, oktatásszervezési és adminisztratív működésének immár napvilágot látott súlyos hiányosságait.

A most megkezdett párbeszéd lehetőséget ad arra, hogy az Egyetem új Szenátus megválasztásával kiteljesítse a korábbi vezetése által megtépázott autonómiát. Az SZFE vezetése kész minden olyan hallgatói fórummal egyeztetni, amely nyitott az Egyetem jövőjével kapcsolatos pábeszédre.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése