Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Kovács István és Kis Hajni fesztivál sikere Portoban

Május 23-27. között 14. alkalommal rendezték a portugáliai Portoban a MIFEC Filmes Egyetemek Nemzetközi Fesztiválját, ahol iskolánk a két fő díjat hozta haza.


Aniversario_-19
Az idei MIFEC-re három filmet is beválogattak a szervezők az SZFE-ről: Hartung Attila: Mindig csak és Kovács István: Betonzaj című diplomafilmje mellett Kis Hajni vizsgafilmje, a Szép alak is helyet kapott a mezőnyben.

A MIFEC fesztiválnak ezúttal is az ESAP (Escola Superior Artística do Porto) művészeti egyetem adott otthon, ahol a filmvetítések mellett több workshopot is tartottak. Kovács István személyesen képviselte egyetemünket és filmjét, és nem is jött haza üres kézzel, ugyanis a fesztivál fődíját a Betonzaj nyerte el.

Kis Hajni ugyan diplomafilmjének utómunkálatai miatt személyesen nem tudott elutazni Portoba, a zsűri az ő filmjét is szerette, hisz a Legjobb Rendező díját ítélték oda neki.

A Zsűri Különdíját a Roommates című litván film vihette haza, a Legjobb Forgatókönyvet egy, a bukaresti I.L. Caragiale Film- és Színházművészeti Egyetemen készült alkotás nyerte el, míg a dokumentumfilmek között belga siker született.

Gratulálunk a filmek valamennyi alkotójának!