Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Kutatók Éjszakája az SZFE-n

A Színház- és Filmművészeti Egyetem színes programkínálattal készül a Kutatók Éjszakájára. Az Ódry Színpadon Lukáts Andor, Horváth Csaba és Máté Gábor rendezései lesznek láthatók, míg a Várkonyi Teremben előadást tart többek között Máthé Tibor, Kende János, Stőhr Lóránt és Báron György.


Szeptember 26-án a Színház- és Filmművészeti Egyetem is sok érdekességgel, máskor nem megtekinthető programokkal várja a Kutatók Éjszakája látogatóit, a színház- és filmtudományok irnát érdeklődőket – vagy azokat, akik jó előadásokat szeretnének nézni. Az egyetem immár harmadik alkalommal nyitja meg kapuit. Idén a hagyományos előadásokat színházi programok is kísérik.

Az előadások délután öt órakor kezdődnek, s este tízig tartanak. Lesz szó az új magyar filmes generációról, a színházi nevelés mai helyzetéről, Kosztolányi Dezső színpadi játékairól, a magyar operatőr iskoláról vagy az operett és a hollywoodi filmek, vagy a western és Eisenstein kapcsolatáról. A témákat olyan neves előadók és szakemberek tolmácsolásában hallgathatjuk, mint Báron György, Stőhr Lóránt, Gáspár Máté, Muszatics Péter vagy Kende János.

Az Ódry színpadon este 22.15-től három előadást láthat a közönség:
A vihar kapujában (az alma mater felfedezése) – Máté Gábor a 2013-ban végzett Novák Eszter-Selmeczy György-osztállyal készített előadása.

A mi utcánk – Horváth Csaba rendezésében az idén végzett fizikai színházi rendező-koreográfus osztály népszerű előadása, közösen a Forte társulattal

Homérosz: Íliász – beavató színházi előadás, a  Sanyi és Aranka Színházzal Hegedüs D. Géza, Kocsis Gergő, Szorcsik Kriszta, Nagy Dániel Viktor, Karsai György szereplésével, Lukáts Andor rendezésében.

Szeretettel várunk minden színház- és filmtudomány iránt érdeklődőt!

Részletes program:
http://kutatokejszakaja.hu/2014/esemenynaptar/index.php?menu_id=4&hely=185