Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Megkezdődött a BIDF, számos hallgatónk részvételével

Január 23-án megkezdődött a IV. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztivál, a BIDF 2018. A monostor gyermekei című nyitófilmet egyetemünk egykori hallgatói, Zurbó Dorottya és Arun Bhattarai rendezték.

bidf2018

Versenyben van jelenlegi hallgatónk Bartha Máté Bajnok című filmje és az 1965-ben nálunk végzett Dobray György új filmjével, a Próbajátékkal. Életműdíjat kap a fesztiválon a Színház- és Filmművészeti Főiskolán 1969-ben diplomázott Gazdag Gyula, aki olyan filmekkel járult hozzá a magyar filmtörténethez, mint A határozat, A sípoló macskakő, a Hosszú futásodra mindig számíthatunk vagy éppen a Túsztörténet.
A zsűriben helyet kapott az SzFE-n dramaturgként 2015-ben végzett Fekete Ádám, és egyetemünk jelenlegi osztályvezető tanára, Janisch Attila filmrendező is.

A fesztiválon mesterkurzust tart André Singer producer, Emmy-díjas rendező, Werner Herzog állandó munkatársa, aki az Oscar-jelölt The Act Of Killing című filmet executive producerként jegyzi. Regisztráció: masterclass@bidf.hu
http://bidf.hu/hu/fesztival/mesterkurzus/

A BIDF témabörzét is rendez filmrendezőknek és producereknek Story Bridge Budapest címmel, melynek célja, hogy a filmkészítőket olyan szakemberekkel, érintettekkel kösse össze, akik konkrét történetekkel a zsebükben érkeznek. Regisztráció: aniko.mangold@bidf.hu
http://bidf.hu/hu/szakmai-program/story-bridge-budapest/

A vasárnapig tartó filmfesztiválra érdemes lesz kilátogatni, hiszen izgalmas mozifilmek közül válogathatunk, köztük a Sundance-en, IDFA-n és az Európai Filmdíjátadón és más nagy fesztiválokon kitüntetett, valamint Oscar-jelölt filmekkel:
http://bidf.hu/hu/fesztival/versenyfilmek/