Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

“Mesével látó” Mese- és bábfesztivál audio narrációval

Május 25-én a gyermeknapon különleges programra invitálunk minden érdeklődőt egyetemünkre, látó és látássérült vendégeket egyaránt. Bábkiállítás, mesefilmvetítés, segítő kutya bemutató, bábszínházi előadás - mindez audio-narrációval kísérve. Regisztrációs határidő május 22.


Az audio-narrációs szolgáltatás a látássérült – gyengénlátó, aliglátó illetve vak – emberek számára teszi élvezhetővé a kulturális programokat narrátor közreműködésével, aki érthetően és élvezhető módon közvetíti a vizuális üzeneteket. Egyetemünk ilyen szakembereket képez, akik az alábbi gyermeknapi programokon mutatják be mesterségüket. Minden program nyitott és ingyenes.

       Bábkiállítás

10.00 – 15.00 óra között az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet bábjaiból tapintható kiállítás megtekintése önállóan vagy audio-narrációval kísérve. Az audio-narrációs kísérés 4 – 5 fős csoportokban történik, a csoportok 15 percenként indulnak. A csoportokra előzetesen lehet (de nem kötelező) regisztrálni.

Mesefilmvetítés

10.00 – 12.00 óra között és 14.00 – 15.00 óra között mesefilmek vetítése audio-narrációval kísérve. A programba bármikor be lehet kapcsolódni tetszőleges időtartamra.

A mesefilmek részletes időbeosztása

     Segítőkutya-bemutató

13.00 – 13.30 óra között segítőkutyák játékos, interaktív bemutatója (NEO Magyar Segítőkutya Egyesület közreműködésével)

       Színházi előadás – Lázár Ervin: A hétfejű tündér 

14.00 – 14.45 óra között színpadbejárás – az érdeklődők megismerhetik, körbejárhatják a színpadot, megismerhetik, megtapinthatják a bábokat és megismerkedhetnek a bábszínészekkel

15.00 – 16.00 óra között Lázár Ervin: A hétfejű tündér című meséje a Budapest Bábszínház előadásában audió-narrációval kísérve

16.00 – 16.30 óra között beszélgetés a szereplőkkel és a nézőkkel

Regisztráció

A rendezvényre kötelező a regisztráció. A színházi előadásra a regisztráció nem jelent automatikus helybiztosítást, a beérkező igényeknek megfelelően e-mail-en értesítjük vendégeinket a helyfoglalásukról.

Regisztrálni ezen a linken lehet legkésőbb 2014. május 22-ig. A rendezvénnyel kapcsolatos részletes információ az szfe.audionarrator@gmail.com címen kérhető.
Helyszín: Színház- és Filmművészeti Egyetem, Vas u. 2/c.

Mindenkit szeretettel várunk!