Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Miskolci SZEM 2014. – Színművészeti Egyetemek Fesztiválja

Idén ismét lesz európai Színművészeti Egyetemek fesztiválja, a Miskolci Nemzeti Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem közös szervezésében február 4. és 9. között. A programban szerepel a negyedéves színművész osztály Hamlet és Vérnász című előadása is.


 

A programban öt külföldi és négy magyar előadás, workshopok, vizsgaelőadások, közönségtalálkozók és szakmai beszélgetések szerepelnek. Az eseményen München, Varsó, Krakkó, Bytom, Vilnius, Prága, Bukarest, Kaposvár és Budapest színművészeti egyeteme vesz részt.

Olyan vizsgaelőadások és műhelymunkák láthatók a fesztiválon, amelyeket a hallgatók az egyetemi művészeti oktatás részeként készítettek. A fesztivál szervezőinek célja betekintést nyújtani azokba az európai színházi trendekbe, amelyek meghatározzák a holnap színházművészetét, hiszen a Miskolcra látogató egyetemi hallgatók közül fognak kikerülni a következő évtizedek jeles művészei is.

 

A prágai egyetem hallgatói E. F. Burian Háború című művét adják elő, Varsóból Benjamin Britten Lukrécia meggyalázása című operája érkezik a fesztiválra és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem The Don Juan Project című előadása is szerepel a programban. A vilniusi egyetem hallgatói a Mindennek ellenére című produkciót viszik el Miskolcra, az idén is lesz német-lengyel koprodukció: az OperculumA haza keresése című mozgásszínházi előadás látható müncheni és bytomi diákok előadásában a fesztiválon, a bukaresti színház- és filmművészeti egyetem pedig Ionesco A kopasz énekesnő című művével vesz részt a rendezvényen.

 

A fesztivál társszervezője, a Színház- és Filmművészeti Egyetem két produkcióval szerepel a fesztiválon, mindkettő a negyedéves színművész osztály munkája: a Zsótér Sándor rendezésében készült Hamletet és a Horváth Csaba által színpadra állított Vérnászt láthatja a közönség. A Kaposvári Egyetem harmadéves színészhallgatói a Rusznyák Gábor által rendezett Rómeó és Júliát mutatják be.

 

Bővebb információ és részletes program ide kattintva érhető el.