Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Négy díjat nyert az Ostrom Krakkóban

Kovács István Ostrom című diplomafilmje négy díjat is nyert a hétvégén a krakkói 26th International Film Festival Etiuda&Anima (2019. 11. 19-24.) fesztiválon. A Golden Dinosaur nevű nagydíj mellett megkapta a diákzsűri díját, valamint Filmklub Szövetség (FICC) elismerő oklevelét. A filmben nyújtott alakításáért szintén elismerő oklevelet kapott Vedrana Božinovič színésznő.  Az 1994 óta évente megrendezett fesztivál mára […]

Kovács István Ostrom című diplomafilmje négy díjat is nyert a hétvégén a krakkói 26th International Film Festival Etiuda&Anima (2019. 11. 19-24.) fesztiválon.

A Golden Dinosaur nevű nagydíj mellett megkapta a diákzsűri díját, valamint Filmklub Szövetség (FICC) elismerő oklevelét. A filmben nyújtott alakításáért szintén elismerő oklevelet kapott Vedrana Božinovič színésznő.  Az 1994 óta évente megrendezett fesztivál mára a filmes és animációs művészeti iskolák egyik legrangosabb találkozójává vált, művészeti igazgatója Bogusław Zmudziński.

A fesztiválon M. Tóth Géza Matches című filmje dicsérő oklevelet kapott az animációs film kategóriában.

Az Ostrom 1994-ben, a háború sújtotta Szarajevóban játszódik. Főhőse egy magányos bosnyák nő, aki elindul, hogy vizet találjon magának, és végre hajat mosson a várva várt randevúja előtt. Életveszélyes terve végrehajtásától sem a szomszédjai, sem a mesterlövészek nem tudják eltántorítani.

Kovács István diplomafilmjét a Színház- és Filmművészeti Egyetem mesterszakán, Enyedi Ildikó osztályában forgatta. A film a filmalap támogatásával, SZFE és az Inforg-M&M Film (Mécs Mónika, Mesterházy Ernő, Alföldi Nóra) gyártásában, a Film Force Team (Hutlassa Tamás, Hutlassa Barna), a Filmfabriq (Osváth Gábor producer) és a Vision Team koprodukciójában készült.

Az Ostrom nemzetközi premierjét a Szarajevói Nemzetközi Filmfesztiválon tartották, elnyerte a CILECT-díjat, majd a diák Oscar-díj bronz fokozatát. Itthon megkapta többek között a Magyar Filmkritikusok díját, a Magyar Filmdíjat, a Friss Hús fesztiválon a zsűri elismerő oklevelét, illetve BuSho fesztiválon a legjobb magyar rövidfilm díját. A múlt héten ez a film is szerepelt a Müncheni Nemzetközi Diákfilmfesztiválon (2019. november 17-23.).

Gratulálunk az alkotóknak!

Ostrom filmrészlet: https://vimeo.com/289549110