Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Németh Adrienn búcsúja Bártfai Zoltántól

Bártfai Zoltántól búcsúznak fájó szívvel a régi kollégái, aki anyagbeszerzőként dolgozott “imádott főiskoláján” , közel 40 éven keresztül a Vas utcában. Kedves Zoli! Tisztelt Bártfai Úr! Akadozom az írással, kérem bocsásson meg ezért nekem. Képzeletemben megjelenik, áll a radiátornak dőlve a szobámban a szokásos Levi’s farmer öltözékében s felteszi az állandó kérdéseit: “Na, hogy van a […]

Bártfai Zoltántól búcsúznak fájó szívvel a régi kollégái, aki anyagbeszerzőként dolgozott “imádott főiskoláján” , közel 40 éven keresztül a Vas utcában.

Kedves Zoli!

Tisztelt Bártfai Úr!

Akadozom az írással, kérem bocsásson meg ezért nekem. Képzeletemben megjelenik, áll a radiátornak dőlve a szobámban a szokásos Levi’s farmer öltözékében s felteszi az állandó kérdéseit:

“Na, hogy van a kolléganő?”

“Már megint min nevet a kolléganő?”

Válaszolni sem tudtam mert annyira nevettem, Ön pedig csak csendesen mosolygott a bajusza alatt. Pedig szerette  a humort és értette, nagyon is, meg az irodalmat, a filmeket, a finom kajákat de mindenekelőtt a főiskolát és a népes családját otthon. Derűs volt és kiegyensúlyozott, idegesnek, szomorúnak ritkán láttam de lehet, hogy csak nem mutatta.

Köszönöm, hogy mindig végighallgatott mert beszélgetéseink inkább egy oldalúak voltak, folyton én fecsegtem. Rendkívül szerencsés Ember volt Ön, Kedves Bártfai Úr mert egy szerető, összetartó nagy család vette körül a magánéletében. A három, ma már felnőtt gyermeke, unokái, sógornők, megannyi rokoni szál. S állt Ön mellett sziklaszilárdan  élete utolsó pillanatáig egy csodálatos Feleség, a Zsuzsa , akiről egyszer , soha nem felejtem mondatát, így nyilatkozott :

“Nálunk otthon a Feleségem, a Zsuzsa csinál az égvilágon mindent.”

Csendesen mondta, nagy szeretettel. S Ön mesélt a hatalmas vasárnapi ebédekről, a  megszámlálhatatlan mennyiségű szilvásgombócról, a gyerekekről, unokákról, nyaralásról, és hogy azért a vasárnapi menü elkészítésében Ön is szokott segíteni, a hússzeleteket a fritőzbe beteszi  és sül magától.

Jártak a  tabáni koncertekre ha jól emlékszem a gyerekeivel és szerette az LGT-t.

Csendüljön fel a dal az Ön emlékére!

https://www.youtube.com/watch?v=a4xsBwyAdXI

Szeretettel,

Adrienn