Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Online díjátadóval ért véget a SZFE hat héten át tartó Vers Videó Versenye

Április 11-én, a magyar költészet napján hirdette meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem a Vers Videó Versenyt az intézmény hallgatói számára. A felhívásra 31-en jelentkeztek, többen mindkét kategóriában nyújtottak be munkát. Az első fordulóban a versenyzőknek egy élő magyar költő versét kellett elmondaniuk vagy filmnyelven megfogalmazniuk, a második körben egy halott magyar költő versének feldolgozása […]

Április 11-én, a magyar költészet napján hirdette meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem a Vers Videó Versenyt az intézmény hallgatói számára.

A felhívásra 31-en jelentkeztek, többen mindkét kategóriában nyújtottak be munkát. Az első fordulóban a versenyzőknek egy élő magyar költő versét kellett elmondaniuk vagy filmnyelven megfogalmazniuk, a második körben egy halott magyar költő versének feldolgozása volt a feladat.

Neves és elismert művészekből álló öt tagú zsűri (Hajduk Károly színművész, Ónodi Eszter színművész, Reisz Gábor filmrendező, Röhrig Géza költő, színész, filmrendező és Tóth Krisztina költő) értékelte a produkciókat és a harmadik, utolsó fordulóba 21 produkciót juttatott tovább. Itt szabadon választott magyar költő versével kellett foglalkozniuk.

A filmekre bárki szavazhatott, az SZFE YouTube csatornájára feltöltött videókra küldött like-ok segítségével.

A verseny igen nagy közönségérdeklődés mellett zajlott, jó néhány olyan alkotás van, amit (eddig) 2-3000 ember tekintett meg.

Május 26-án az online térben került sor a díjátadásra, melyen jelen voltak a zsűri tagjai, a szervezők, valamennyi díjazott valamint az egyetem rektorhelyettese és kancellárja. Az eseményt Bagossy László rendező, az SZFE Színházművészeti Intézetének vezetője celebrálta.

A díjazottak:

Közönség díj:

LIBER ÁGOSTON (I. éves zenés színész szakos hallgató)

Versmondás:

1. SAS ZOLTÁN (I. éves zenés színész szakos hallgató)

2. BARTOS ÁGNES (III. éves bábszínész szakos hallgató)

 

3. VÁRADI GERGELY (IV. éves prózai színész szakos hallgató)

Versfilm:

1.SÁNDOR DÁNIEL MÁTÉ (IV. éves színházrendező szakos hallgató)

2.CSERI HANNA és DOHY BALÁZS (III. éves bábrendező szakos illetve III. éves dramaturg szakos hallgató)

3.FEKETE PATRÍCIA (I. éves zenés színész szakos hallgató)

Valamennyi nyertesnek E-bookot ajándékoz az egyetem. Az első helyezetteknek emellett a Margó Irodalmi Fesztivál egy-egy könyvcsomagot ajánlott fel.

A díjátadóról készült videó itt tekinthető meg.