Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Operatőri díjat nyert az Asszó

A grúziai Tbilisi-ben megrendezett operatőri filmfesztivál, a Golden Eye International Festival of TV and Movie Cameramen diákfilm szekciójának Legjobb Operatőr díját nyerte el mesterszakos hallgatónk, Juhász Péter. 


Péter az Asszó című BA-diplomafilmjével versenyzett a hétvégén megrendezett eseményen. Az Asszó főhőse két féltestvér (Vilmányi Benett és Szabó Sipos Tamás alakításában), akik között akkor feszül robbanásig a helyzet, mikor a fiatalabb fiú is ugyanahhoz a vívóklubhoz csatlakozik, és ráadásul bátyjánál mintha még jobbnak is bizonyulna…

Az Asszó a tavaly végzett 6×6 évfolyamon készült diplomafilm. A 25 perces film rendezője Fekete Tamás, forgatókönyvírója Lányi Zsófi, vágója Kővári Szabolcs, gyártásvezetője Farkas Ádám. A film a Cinema-Film és az SZFE gyártásában készült, a Filmfabriq és a VisionTeam koprodukciójában.

A film a tavalyi Friss Hús Budapest Rövidfilmfesztiválon debütált, ahol Fekete Tamás rendező elnyerte a Legígéretesebb 30 Alatti Tehetség Díját. Az Asszó idén eddig öt további fesztiválra kapott meghívást, így a filmet vetítették már Csehországban, Iránban, Romániában, míg az év hátralévő részében Bulgáriában és Franciaországban is versenyezni fog.