Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Osztrák és lengyel fesztiváldíjak SZFE-vizsgafilmeknek

Két fesztiválról összesen három díjjal távoztak a Színház- és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjei a magunk mögött hagyott hétvégén.


Először Ausztriából érkezett a hír, hogy Freund Ádám: Sétagalopp c. vizsgafilmje kategóriája fődíját nyerte a YOUKI International Youth Media Festival-on. A fiatal alkotók munkáit bemutató seregszemlét idén november 21-25. között rendezték meg Wels városában. A Sétagalopp a 21-26 év közötti rendezők versenyében választották a legjobbnak.

Freund Ádám vizsgafilmje korábban orosz, román, német és olasz fesztiválokon is szerepelt már, ez az első díj amit elnyert. Mint ismeretes, Freund azóta elkészítette diplomafilmét is, amit idén diák Oscarra jelölték, és a Földiek azóta már több fontos fesztiválra kapott meghívást.

Vasárnap Kis Hajni filmje, a már több mint 50 fesztivált megjárt és 10 díjat begyűjtő Szép alak ismét tarolt, ráadásul ezúttal két díjat is elhozott. A Krakkóban 24. alkalommal megrendezésre kerülő Etiuda&Anima Nemzetközi Filmfesztiválon nem csak az Ezüst Dinoszaurusz-díjat nyerte el (ez a zsűri által 2. legjobbnak ítélt alkotásnak jár), de Nyoszoli Ákost is kitüntették munkájáért, ugyanis őt választották a visegrádi országok legjobb diák operatőrének. Nyoszoli így a hétvégén duplán örülhetett, hisz ő volt a Sétagalopp operatőre is.

A Szép alak a hétvégén két rangos fesztiválon, a berlini Interfilmen és a müncheni Filmschoolfesten is látható volt, utóbbira Kis Hajni is elkísérte a filmet.

Valamennyi alkotónak gratulálunk!