Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Santa Barbarában versenyez a Bújócska

Újabb jelentős nemzetközi siker: bekerült a Santa Barbara International Film Festival versenyprogramjába filmrendező hallgatónk, Baranyi Gábor Benő filmje, a Bújócska.

 beno baranyi - directorA Bújócska egy nehezen kezelhető kisfiúról szól, aki a falu szélén lakik, és egyre messzebbre merészkedik az otthonától bújócskázás közben. “A budapesti iskola stílusát követve a főbb szerepekre civil szereplőket kértünk föl, akikkel többek közt a saját otthonukban is forgattunk – mondja Baranyi Gábor Benő. Egy pontos forgatókönyvet követve terveztük meg a jeleneteket, de ezt a forgatókönyvet egyik szereplő sem látta. Szituációkat hoztunk létre, melyekre a karakterek valódi reakciókat adtak, így kívántunk életszerű hatást elérni.”
A film létrejöttét a Magyar Média Mecenatúra program támogatta, első alkalommal november elején szerepelt fesztiválon, ahol rögtön a legjobb film díját és a közönségdíjat is elnyerte. “Azóta számos fesztiválra meghívást kaptunk, de a Santa Barbara International Film Festival idáig a legjelentősebb megmérettetés” – teszi hozzá a fiatal rendező.
A Bújócska werkfilmje ITT tekinthető meg.