Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

Szabó Iván írása

A mai napon tájékoztattam az osztályom hallgatóit, hogy az új munkaszerződésemet az Egyetemmel aláírtam. Ezzel kapcsolatban a következőkről szeretném tájékoztatni ...


A mai napon tájékoztattam az osztályom hallgatóit, hogy az új munkaszerződésemet az Egyetemmel aláírtam. Ezzel kapcsolatban a következőkről szeretném tájékoztatni az SZFE polgárságát és a közvéleményt.

Kizárólag az osztályomba járó 6 hallgató, valamint osztályvezető társam, egyben doktoranduszom miatt maradok az SZFE oktatója. Az, hogy a hátralévő 2 tanévet kitöltsem osztályfőnökként, számomra egyértelmű, noha nehéz döntés volt, a munkaszerződés aláírásának gesztusa pedig mindennél nehezebb. De megtettem.

Tartozom nekik azzal, hogy nem hagyom őket cserben, mert azzal, hogy felvettem őket, egyben ígéretet is tettem arra, hogy végigvezetem őket ezen a három éven. Hogy legjobb tehetségemmel és tudásommal, a művészi pálya iránti odaadással és alázattal segítek nekik megismerkedni ennek a csodálatos szakmának az alapjaival, kicsit talán a fortélyaival is.

Ha a szemükbe nézek, azt látom: “Ugye nem hagytok itt minket?” Látom, és meghallom, amit kérnek.

Végtelen büszkeséggel tölt el, ahogy kiállnak ügyükért, ami – bárki bármi egyebet állítson – kizárólag egyetlen dolog: a tanulás, az alkotás, a gondolkodás önrendelkező szabadságának ügye! Morális értelemben csatájukat már napokkal ezelőtt megnyerték. A többit majd meglátjuk. Ki tudja, mikor sóhajtják:

Ne félj, míg a birnami erdő föl nem megy Dunsinane-re!

S most az erdő ellenem indult.”

Szabó Iván DLA, egyetemi docens

Budapest, 2020. 09. 04.