Microsoft Office 365 Hallgatói Neptun Oktatói Neptun

SZFE előadások és workshop a miskolci SZEM fesztiválon

A 2015-ben immár harmadszor megrendezendő SZEM (Színművészeti Egyetemek Miskolcon) Fesztivál egy ötnapos színházi szemle, amelyen a legfiatalabb színházcsináló generáció tagjai mutatkozhatnak be egymásnak és a magyar közönségnek.


Az idei fesztiválprogramot nem színházi műfaji szempontok szerint állították össze a szervezők, hanem arra törekedtek, hogy igazán színes műsorból válogathassanak a nézők. Először képviselteti magát a fesztivál az amszterdami ArtEZ Művészeti Intézet, akik Kafka A kastély című sötét abszurdját hozzák el sajátos értelmezésben, és két év után újra lesz előadás a svájci Scuola Teatro Dimitriből: a Lopott arcok könyve egy ott tanuló magyar diák személyes munkája. A Shakespeare-évhez kapcsolódóan két Shakespeare-témájú előadás is bekerült a programba – Varsóból szerelmes Shakespeare monológok és dialógok különböző feldolgozásai érkeznek Miskolcra, Bukarestből a Szentivánéji álom lesz látható.

A Színház- és Filmművészet Egyetemről Borbély Szilárd Nincstelenek című műve, a zenés A brémai muzsikusok előadás, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem koprodukcióban létrejött nagy klasszikus Karnyóné musical-feldolgozása is Miskolcrea látogat.

A fesztivál keretében több workshopot tartanak, melyek révén a SZEM mintegy kihelyezett kara lesz a 150. születésnapját idén ünneplő Színház- és Filmművészeti Egyetemnek. Tánc, zenés és ének kurzusok mellett idén például dramaturgiai kurzus indul, hogy mindenki megtalálja a neki való workshopot. 

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!